Presonu Studio One 2 Profesional - instalacja na 5 stanowisk

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
lesio44
Presonu Studio One 2 Profesional - instalacja na 5 stanowisk

Post autor: lesio44 » piątek 10 kwie 2015, 10:56

Witam czy ktoś miał styczność z instalacją tego programu na 5 stanowisk ?
Ja tak rozumuje, że mogę zainstalować na pięciu różnych komputerach (z kolegą na spółkę chcę wziąć :) ) i każdy może sobie działać osobno, TAK ?
Czy jest tak jak w Cubase że mam dwa stanowiska , ale jeden klucz w pendrive który wpinam ?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
PWA

Re: Presonu Studio One 2 Profesional - instalacja na 5 stanowisk

Post autor: PWA » piątek 10 kwie 2015, 20:24

Z tego co wiem, to wersje wielostanowiskowe są sprzedawane tylko dla instytucji edukacyjnych. Zapewne jest to przez nich w jakiś sposób weryfikowane. Działają bez klucza sprzętowego.

Wiem też, że była sprzedawana też wersja edukacyjna z 50% upustem... to też było jakoś weryfikowane... nie wiem czy ta oferta jest jeszcze aktualna. Najlepiej zapytaj producenta... on udzieli Ci wszelki informacji w tym zakresie

Awatar użytkownika
lesio44

Post autor: lesio44 » poniedziałek 13 kwie 2015, 09:59

...Z tego co wiem, to wersje wielostanowiskowe są sprzedawane tylko dla instytucji edukacyjnych. Zapewne jest to przez nich w jakiś sposób weryfikowane. Działają bez klucza sprzętowego.
Wiem też, że była sprzedawana też wersja edukacyjna z 50% upustem... to też było jakoś weryfikowane... nie wiem czy ta oferta jest jeszcze aktualna. Najlepiej zapytaj producenta... on udzieli Ci wszelki informacji w tym zakresie .

To jest aukcja na 5 stanowisk !!!
http://allegro.pl/presonus-studio-one-2-professional-5-stanowisk-i5263175300.html

Jest to pełna wersja i nigdzie nie jest napisane EDU :)
Z tego co się dowiedziałem, wersja ma 5 licencji które można używać w czasie rzeczywistym na pięciu różnych stanowiskach. Jedna osoba jest zarejestrowana i na każdym komputer podaje się inną licencję :) Pięknie to rozwiązali, chyba chcą klienta zdobyć :) Pozdrawiam temat raczej zamknięty, chyba że coś pokręciłem :)

http://allegro.pl/presonus-studio-one-2-professional-5-stanowisk-i5263175300.html

Awatar użytkownika
PWA

Post autor: PWA » poniedziałek 13 kwie 2015, 19:22

Oj coś nie wydaje mi się, żeby PreSonus tak lekką ręko rozdawał licencje na lewo i prawo za niecałe 200€ Instalacja na 5 stanowiskach nie równa się możliwość równoległej pracy na 5 stanowiskach. Kiedyś Microsoft sprzedawał Offica do użytku domowego z prawem instalacji na 3 stanowiskach, ale bez możliwości równoległej pracy... oczywiście było to możliwe, ale łamało się wtedy warunki licencji. Ja tam mimo wszystko przed kupnem zadał bym pytanie do dystrybutora (Audiostacja) jak to jest z tą licencją na 5 stanowisk i jak to działa...

Awatar użytkownika
lesio44

Post autor: lesio44 » środa 15 kwie 2015, 10:21

...Oj coś nie wydaje mi się, żeby PreSonus tak lekką ręko rozdawał licencje na lewo i prawo za niecałe 200€ Instalacja na 5 stanowiskach nie równa się możliwość równoległej pracy na 5 stanowiskach. Kiedyś Microsoft sprzedawał Offica do użytku domowego z prawem instalacji na 3 stanowiskach, ale bez możliwości równoległej pracy... oczywiście było to możliwe, ale łamało się wtedy warunki licencji. Ja tam mimo wszystko przed kupnem zadał bym pytanie do dystrybutora (Audiostacja) jak to jest z tą licencją na 5 stanowisk i jak to działa......

Witam wszystko się dowiedziałem i zakupiłem :)
Działa legalnie na pięciu stanowiskach :)
Temat zamknięty !!!

ODPOWIEDZ