Drag and drop w DAW

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Nabu
Drag and drop w DAW

Post autor: Nabu » środa 04 lut 2015, 14:20

Dziwna sytuacja nastaje po zaznaczeniu we właściwościach DAW "Uruchom ten program jako administrator" w Win 8.1 x64.
Po zaznaczeniu tego pola, a jest to niezbędne by wtyczki pod kontrolą jBridge uruchamiały się poprawnie, nie ma możliwości przeciągania plików audio bezpośrednio np z pulpitu na track do DAW - można jedynie je importować przez File/Import/Audio...
Może ktoś się orientuje jak temu zaradzić w W8.1, a z tego co pamiętam, to w Windows 7 nie było takich kwiatów.

Inną wisienką w tym wszystkim jest to, że DAW po zaznaczeniu opcji by uruchamiał się jako administrator, uruchamia się o wiele szybciej niżeli bez zaznaczenia tej opcji.

Awatar użytkownika
PieTras!

Re: Drag and drop w DAW

Post autor: PieTras! » środa 04 lut 2015, 14:39

Nawet nie napisałeś jaki to DAW.

Ja nie mogłem drag'n'drop robić w Abletonie suite 9. Update rozwiązał sprawę.

Klawisze, kompozycja, produkcja... :)

Nabu

Post autor: Nabu » środa 04 lut 2015, 14:48

...Nawet nie napisałeś jaki to DAW.
Ja nie mogłem drag'n'drop robić w Abletonie suite 9. Update rozwiązał sprawę....

Racja, sorry choć nic to nie zmienia. Sytuacja jest identyczna zarówno w Studio One 2 jak i w Sonar X3 i Platinum.

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » środa 04 lut 2015, 23:33

......Nawet nie napisałeś jaki to DAW.
Ja nie mogłem drag'n'drop robić w Abletonie suite 9. Update rozwiązał sprawę....

Racja, sorry choć nic to nie zmienia. Sytuacja jest identyczna zarówno w Studio One 2 jak i w Sonar X3 i Platinum....

To ograniczenie Win 8. NIE uruchamiaj jako administrator i bedzie dzialac. Co do jbridge - no idea. Ja uzywam reapera, ktory ma wlasny bridging i nie wymaga admin rights do uruchamiania. Jesli zmiana DAW nie wchodzi w gre - to niestety - jesli bedziesz musial uruchamiac  w trybie admina, to nie ma drag and drop, niezaleznie od programu.

ODPOWIEDZ