Soundcloud widget czy wewnętrzny odtwarzacz?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
stage
Soundcloud widget czy wewnętrzny odtwarzacz?

Post autor: stage » wtorek 04 lis 2014, 22:24

Tak jak w temacie. Chodzi o stronkę www z prezentacją muzyczną. Z tego co zauważyłem, często korzysta się z widgetów do soundcloud. Ma ktoś może jakieś doświadczenie w tym temacie? 

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Soundcloud widget czy wewnętrzny odtwarzacz?

Post autor: DJOZD » wtorek 04 lis 2014, 22:35

Korzystasz z playerów HTML5 jako iframe. Są kreatory na stronie soundcloude. Potem kopiujesz gotowy kod na swoją stronę. https://soundcloud.com/pages/embed

ratio

Post autor: ratio » środa 05 lis 2014, 20:09

...Tak jak w temacie. Chodzi o stronkę www z prezentacją muzyczną. Z tego co zauważyłem, często korzysta się z widgetów do soundcloud. Ma ktoś może jakieś doświadczenie w tym temacie? ...
.........................
Postaw sobie stronę w wordpresie lub joomla to takie cmmsy i tam juz są wbudowane playery.
Najlepiej korzystać nich kopiowanie kodów z yt lub innych to troche nie eleganckie i amatorskie.
Szybką elegandzka strone możesz mieć nawet za 300zł
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

stage

Post autor: stage » środa 05 lis 2014, 22:22

Dzięki za wszystkie informację.

Ja już jestem niestety zobligowany na soundcloud, ale z tego co widziałem w necie, to sporo twórców na dość profesjonalnych stronach ma takie playery.

Natknąłem się gdzieś na informację, że w sytuacji kiedy korzystamy ze stronki souncoud tylko pod kątem odtwarzacza na stronie www  (soundcloud niejako pośredniczy), czyli wszystkie materiały docelowo idą na prywatną stronę, to wymagana jest jakaś zgoda na piśmie, czy coś takiego.

Nie wiem ile w tym prawdy i jakiegoś rygoru, z drugiej strony nie jest problemem wypchanie sobie muzyką konta na soundcloud.

Interesuje mnie też szybkość i stabilność takiego odtwarzacza.

ODPOWIEDZ