Reaper- kwantyzacja

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Petey
Reaper- kwantyzacja

Post autor: Petey » sobota 07 cze 2014, 18:39

Witam. Od jakiegoś czasu zmagam się z kwantyzacją w reaperze. Jestem jego nowym użytkownikie, Próbuje ją zdefiniować w taki sposób aby:

- nuty kwantyzowane były zaraz po nagraniu (automatycznie) (w sumie do tego już doszedłem)

- nuty zapisywane były jako "full level" czy jak kto woli, o wartości "127 velocity"

- nuty po nagraniu miały taką samą długość (np. długość hihatów równa była 1/16) tak jak we wtyczkach Guru czy Geist.

Pomożecie?

Pozdrawiam serdecznie

kay

Re: Reaper- kwantyzacja

Post autor: kay » poniedziałek 09 cze 2014, 23:00

...
Witam. Od jakiegoś czasu zmagam się z kwantyzacją w reaperze. Jestem jego nowym użytkownikie, Próbuje ją zdefiniować w taki sposób aby:

- nuty kwantyzowane były zaraz po nagraniu (automatycznie) (w sumie do tego już doszedłem)

- nuty zapisywane były jako "full level" czy jak kto woli, o wartości "127 velocity"

- nuty po nagraniu miały taką samą długość (np. długość hihatów równa była 1/16) tak jak we wtyczkach Guru czy Geist.

Pomożecie?

Pozdrawiam serdecznie...

velocity podciągnij ręcznie zaznaczając wszystkie w wbudowanym edytorze midi reapera (5 sekund)

a taka sama długość nut to opcja "quantize notes off" bodajż :P

Awatar użytkownika
Petey

Re: Reaper- kwantyzacja

Post autor: Petey » wtorek 10 cze 2014, 18:08

Właśnie chodzi mi o to aby po nagraniu motywu wszystko działo się automatycznie. Zależy mi na komforcie pracy:)

ODPOWIEDZ