Witam, niedawno zacząłem swoją przygodę z FL Studio i napotkałem pewien problem.
Mianowicie gdy uruchomię sobie FL Studio , nagram jakiś dźwięk za pomocą np. Sylentha lub innego pluginu to gdy chcę to odtworzyć, to podczas próby odtworzenia za pierwszym razem wszystko jest git, natomiast po 2-3 odtworzeniach nagle psuje się dźwięk, wszystko trzeszczy gdy próbuję coś zagrać lub właśnie odtworzyć dźwięk a po chwili całkiem przestaje grać i muszę restartować program. Czy ktoś wie jak mi pomóc?
Pozdrawiam.
FL Studio - problem z dźwiękiem
Re: FL Studio - problem z dźwiękiem
Zainstaluj sterowniki Asio4All i wtedy sprawdz stabilnosc.
...
Witam, niedawno zacząłem swoją przygodę z FL Studio i napotkałem pewien problem.
Mianowicie gdy uruchomię sobie FL Studio , nagram jakiś dźwięk za pomocą np. Sylentha lub innego pluginu to gdy chcę to odtworzyć, to podczas próby odtworzenia za pierwszym razem wszystko jest git, natomiast po 2-3 odtworzeniach nagle psuje się dźwięk, wszystko trzeszczy gdy próbuję coś zagrać lub właśnie odtworzyć dźwięk a po chwili całkiem przestaje grać i muszę restartować program. Czy ktoś wie jak mi pomóc?
Pozdrawiam....
Weź to wyrenderuj czyms innym niż sylenth.
Użyj wbudowanego exporterea.
Plik=> Exportuj => Mp3 albo WAV
A co ma do tego rendering?kompletnie nic kolego
ps.przy renderingu z fl studio (na obydwa sposoby - rendering i zgrywanie live) karta dźwiekowa w ogóle nie jest potrzebna a nawet jak sie pojawią trzaski przy zgrywaniu live (w dodatku na ślady) nie ma to kompletnie zadnego wplywu na plik wynikowy
Napisałem żeby wyrenderował ponieważ wtedy jego komputer zapisze plik dźwiękowy bez żadnych problemów. Dźwięk będzie czysty i w formie pliku do odczytu a nie "live". Kiedy nagrywa na bierząco i ma dużo syntezatorów które zabierają moc obliczeniową jego komputera występują zniekształcenia dźwięku czy też zacięcia. I kiedy coś takiego nagra "live" pojawiają się błędy. Komputer ne nadąża buforować dźwięku.
Zakładał że jako początkujący z FL studio ma "słaby komputer" czy też złe ustawienia w programie. Pisząc złe mam na myśli większość wtyczek ustawione na high.
Ale co ma renderować skoro nawet nie może normalnie pracować?O trzaskach (obecnie bo nawet stare c2d sobie radzi z wieloma pluginami) nie świadczy moc komputera ale w olbrzymiej mierze karta dźwiekowa i jej sterowniki
Kolega musi na poczatek napisac na czym pracuje (karta soft)
Rendering nie jest zadnym rozwiązaniem - nawet nie jest obejściem problemu bo takowym byłoby freeze ale FL Studio nie ma tej funkcji
...
Ale co ma renderować skoro nawet nie może normalnie pracować?O trzaskach (obecnie bo nawet stare c2d sobie radzi z wieloma pluginami) nie świadczy moc komputera ale w olbrzymiej mierze karta dźwiekowa i jej sterowniki
Kolega musi na poczatek napisac na czym pracuje (karta soft)
Rendering nie jest zadnym rozwiązaniem - nawet nie jest obejściem problemu bo takowym byłoby freeze ale FL Studio nie ma tej funkcji...
Moja karta dźwiękowa to Tascam US-122 , ale mam również zintegrowaną kartę dźwiękową jakaś od Via HD Audio , do której wpięty mam mikrofon. Być może to przez nią są jakieś zakłócenia?
Mam jeszcze klawiaturę E-Mu Xboard61 jeżeli ma to jakieś znaczenie.
Używam FL Studio 11 Producer Edition.
A na jakich sterownikach pracujesz?