Reaper - błędna kompensacja latencji w pętli

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
_marek
Reaper - błędna kompensacja latencji w pętli

Post autor: _marek » piątek 03 sty 2014, 14:39

Witam.

Wszędzie tylko wątki o latencji we/wy przy nagrywaniu albo kompensacji latencji wtyczek itd, ale mój problem jest specyficzny - dotyczny pływającej kompensacji opóźnienia przy odtwarzaniu w pętli.

Używam reapera v 4.57 pod windowsem 7 32 bit. Sesja nie jest przesadnie skomplikowana, wtyczek jak na razie nie ma zbyt wiele, a wiekszość to natywne. Kiedy pracuję nad konkretnym fragmentem utworu i mam włączone zapętlenie, pierwszy przebieg idzie normalnie, kompensacja opóźnień wtyczek jest prawidłowa, kolejne powtórzenie pętli już jest rozsypane i nie mówię tu o przesunięciach rzędu 10-tek ms, tylko conajmniej setek. Kompozycja mi się rozjeżdża. Pomocne staje się zatrzymanie i uruchomienie odtwarzania, ale to przeciez nie wyjście z sytuacji.

Grzebałem trochę w ustawieniach buforowania i kompensacji, ale na razie nic nie wskóralem.

Później poszukam jeszcze trochę na własną rękę, ale pomyślałem,że może ktoś już przez to przechodził i byłby uprzejmy podac mi rozwiązanie na tacy.

za wszelkie sugestie z góry dzięki.

Pozdrawiam

Zbynia

Re: Reaper - błędna kompensacja latencji w pętli

Post autor: Zbynia » piątek 03 sty 2014, 14:58

To jest problem kompensacji - zamiast zresetować opóźnienie na poczatku pętli zliczane jest zapewne nowe i doliczane do starego

Jak mozesz to zró loopa z projektu, pozostaw w miarę mozliwości tylko wtyczki reaperowe i pisz do supportu niech chłopaki poprawią (jesli to nie wina wtyczki)

ODPOWIEDZ