Wavelab Elements 7 trial - problem z pobraniem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Kiełbik
Re: Wavelab Elements 7 trial - problem z pobraniem

Post autor: Kiełbik » sobota 30 lis 2013, 18:46

...Po pierwsze staramy się pomóc.W pierwszym poście nie podajesz wprost że pracujesz na macu. Pytasz czy jest jakiś dobry program dla MacOSX...A to takie jednoznaczne nie jest. Z tąd te nieporozumienie. Nie proponowałbym ci programu pod windowsa.Teraz już wiem i zostawmy ten wątek.plik wavelab_elements_win_patcher_7.2.1.600.exe czyli update które można ściągnąć ze strony steinberga i plikiem instalacyjnym wersji trial nie jest ale updatem To jest pełny instalator programu, a nie update. This is not a patch but a full installer.Trialem też nie jest bo go tak nie opisują.Inną sprawą jest poprawność instalacji przez niemca licencji. To że u niego nie chodzi to wiem. Pełna wersja Wavelab 8 ściągana ze strony Steiberga wymaga posiadania sprzętowego klucza (elicenser USB).Głowy nie dam , ale być może i w tym przypadku jest on potrzebny.Najlepiej zadzwoń do Yamahy pl. bo przypuszczam że pisałeś maila. Ja kontakt z nimi oceniam bardzo dobrze.Popytaj o speca od softu możę coś doradzi i czy nie mają werjji trial na cd. Telefon to telefon zawsze można podrążyć temat coś w stylu jak nie drzwiami to oknem....

Po kolejnych moich postach cały czas byłeś w błędzie? Z tego co mówisz odpowiadałeś mi do pewnego momentu czytając tylko pierwszy post.
Kontaktowałem z yamahą (polską z działem produktów steinberg) się tak i tak. Nie jest to nadal jasne? Dzwoniłem telefonem i pisałem e-maile.
Zbyt dokładnie opisałem problem żeby go nie zrozumieć.
OK sprawa zamknięta. Mam w dupie tą firmę i tyle :P

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » sobota 30 lis 2013, 19:04

...Sorki że tak zamieszałem na początku ale wciąz nie rozumiem prostej kwesti - jaka licencja na trial?czyżby steinberg był az tak głupi?trial to trial i jest za free dla wszystkich z racji ze to licencja czasowa...

Oni to nazywają że dostajemy w prezencie licencję na 30 dni. Taki bełkot korporacyjny. np. z Cubase Elements 7 dostajemy kartę na której nadrukowano dwa numery, pierwszy do aktywacji Cubase Elements 7 Retail drugi do aktywacji WaveLab Elements 7 Trial. Plik instalera programu mamy pobrać przez link na płycie. I tyłek Praktycznie wszystkie wersje trial steinberga można dostać wyłącznie kupując jakiś produkt steinberga do którego dołączają instalery i unikalny numer do aktywacji (ewentualnie otrzymuje się je w procesie rejestracji) no i wiadomo trzeba posiadać USB eLicenser i tracimy miejsce na nim przez to. Jedynie wersje Elements nie wymagają USB eLicensera wystarczy im sam eLicenser.

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » niedziela 01 gru 2013, 00:17

Wybór firmy to twój wybór i nikt na siłę ciebie nie zmusza. I nas to nie obchodzi gdzie ją masz.
Cały czas do ściągnięcia jest Wavelab 8 i tyle, a to że nie chcesz śię z nią zapoznać to już twoja sprawa.
Ja zapoznałbym się z aktualną wersją i porównałbym z esential. to nie jest jakieś czary mary.
A w pierwszej kolejności spróbowałbym instalacjize programu strony Steinberga.
Co do stracenia nic, najwyżej nie będzie chodzić. I swoją drogą nie wiem dlaczego upierasz sie przy wersji 7 skoro coraz rzadziej można ja spotkać w sklepach.

I dla ścisłości dopiero w 15 poście pecyzujesz dokładnie swoją platformę (mac).

... 

i wiadomo trzeba posiadać USB eLicenser i tracimy miejsce na nim przez to

...
Na tym kluczu możeesz mieć wiele licenćji jednocześnie.

I na koniec.
Ja i wile innych osób korzysta z programów Steinberga nie dla tego że mogą ściągnąć trial taki czy owaki
tylo dla tego że znają ich wartość i wiedzą co za ich pomocą można zrobić.
Możęsz mięć focha i nie kupić pełnej wersji Cubase i, twój wybór nikt cię nie zmusza i nie namówi.
Ja mogę się tylko uśmiechnąć ... dlaczego ? Bo znam i doceniam jego wartość.

Awatar użytkownika
gasiu

Post autor: gasiu » poniedziałek 02 gru 2013, 11:13

czytając ten wątek tylko zauważę OT, że taka polityka firmy raczej wspiera ale... piractwo... ileż to się trzeba natrudzić żeby być legalnym niestety...

[addsig]
Pozdrawiam!
Gasiu

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » poniedziałek 02 gru 2013, 16:58

...
czytając ten wątek tylko zauważę OT, że taka polityka firmy raczej wspiera ale... piractwo... ileż to się trzeba natrudzić żeby być legalnym niestety... ...

Jak ktoś chce być piratem zlodziejem to będzie i basta.
Fakt, taka polityka firm jak w tym przypadku nie ułatwia klientom życia i tu całkowita zgoda.
Jedak należy zwrócić uwagę na to że na dzień dzisiejszy mamy dostęp do bardzo dużej ilości informacji
na temat produktów w tym i triali. Nigdy wcześniej takiego ogromu nie było.

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » poniedziałek 02 gru 2013, 17:57

...czytając ten wątek tylko zauważę OT, że taka polityka firmy raczej wspiera ale... piractwo... ileż to się trzeba natrudzić żeby być legalnym niestety......

Nie wiem czy polityką można nazwać lenistwo, arogancję i czystą głupotę po prostu korporacje tak mają. To już nie firma gdzie jest miejsce na kontakt z klientem. Masz rację, przez arogancję takich firm ludzie często muszą szukać pirackich wersji pomimo że zakupili legalnie licencje. Wbrew pozorom znam setki takich przypadków. Miałem kiedyś klienta któremu Bias inc. nie chciało aktywować Peaka bo stwierdziło że to jest za stara wersja i jej nie aktywują. Fakt program miał kilka lat, pudełko jednak dopiero otwarte. Jedyne co zaproponowali to najdroższa opcja upgradu za ponad 1500 zł... Problem w tym że bez aktywacji poprzedniej wersji nie dało by się kupić i zainstalować upgradu. Na to już nie potrafili odpowiedzieć. Klient wysyłam do nich korespondencję ze 10 razy milczeli aż do swojego bankructwa...
W między czasie udało mi się pobawić WaveLabem Elementsem na kompie klienta. Ogólnie byłem zdegustowany. Sonnox Restore na który się napaliłem okazał się marketingową podpuchą. To co dołączyli do WaveLaba nie ma prawie nic wspólnego z wtyczkami Sonnox Restore. Ciężko to nawet nazwać wersją LE, SE itp. Jakieś 10% tego co w oryginalnej wersji. A nazywają się tak samo. Prawie Wersja w WaveLabie nazywa się Sonnox: DeClicker, DeBuzzer, DeNoiser a na stronie producenta Sonnox Oxford: DeClicker, DeBuzzer, DeNoiser ale w tekście już opisują plugin bez tego "Oxford".
W WaveLabie Elements jest kilka fajnych rzeczy ale to wszystko mamy nawet w darmowych programach wprawdzie nie takie śliczne i nie takie ergonomiczne ...
W sumie już wiem czemu Steinberg nie chce powszechnie udostępniać trialu WL Elements

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » poniedziałek 02 gru 2013, 18:48

Zawsze najprostrze wersje programów są mocno okrojone w stosunku do pełnego wydania,
ale cena obięta jest również. Esential to ok 17% ceny pełnej werji Wavelaba.
Te programy skierowane są do osób rozpoczynających przygodę z audio i mniej zasobnym portwelem.
I nie ma w tym nic umniejszającego dla kupującego.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 02 gru 2013, 20:23

Miro ale tu juz nawet nie chodzi o okrojenie piractwo czy multum innych programów

Daja link do ściągnięcia który już nie istnieje a zapewne wersja 8 nie działa z tym kluczem który kolega posiada

To jest robienie z klientów debili - nic więcej

Zresztą - nigdy mi nie lezał ani wavelab ani cubase - z DAw wolałem samplitude czy sonara a z edytorów zdecydowanie sound forge(z tymże praktycznie jest nie dodawany do sprzetów)

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » wtorek 03 gru 2013, 21:26

Zbynia zgoda. Steinberg powiniwn to zmienić, a najlepszym rozwiązaniem jest dokładanie
triali na cd do pudełka z programem niezależnie od wersji tak jak ma to miejsce w przypadku np. pelnej wersji Cubase (oczywiście Wavelaba tam nie ma są za to inne triale). Można będzie je odpalać niezależnie od tego czy na rynku jest już następca pierwszy czy kolejny.

Cóż linki wieczne nie są i obiektywnie patrząc to jest prawdą. Teraz jest czas Wavelaba 8 -można powiedzieć w karcie dań.
Czy się zdecydujemy na takie danie? Nie musimy i to jest fajne. Mamy w końcu prawo wyboru.
Z kubusiem jestem od wersji na Atari ST, a z edytorów to najbardziej przypadł mi Sound Forge, choć go nie mam.

ODPOWIEDZ