Pętla MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
matys55
Pętla MIDI

Post autor: matys55 » piątek 19 wrz 2003, 16:30

czesc wszyscy midijowcy, mój problem polega na tym , ze jak gram synthesizerem przez midi nutami z kompa,loopuje sobie moja sciezke midi , to chcialbym sobie ustawic brzmienie galkami, gdy petla wraca do lewego kolektora ,brzmienie kasuje sie i wlacza sie fabryczne ustawienie gal.jak to ominac w cubase?dzieki
Jestem studentem i mam hopla na punkcie muzyki,a takze interesuje sie robieniem roznych dźwiękow za pomocą komputera i innych zewnetrznych syntezatorów.

Awatar użytkownika
PiotrK

Re: Pętla MIDI

Post autor: PiotrK » sobota 20 wrz 2003, 02:52

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:07 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

tanztone

Re: Pętla MIDI

Post autor: tanztone » piątek 11 paź 2013, 01:14

...    Pytanie nie jest do końca precyzyjne, ale... sprawdź te opcje:

1. Czy nie ma przypisanego do powrotu pętli komunikatu resetującego kontrolery (Reset All Cntrl) - w nowszych wersjach Cubase jest to w Preferencjach (we wczesnych edycjach na Atari funkcje resetu dla STOP, zmiany TRACKu, były przypisane na stałe);

2. Czy na ścieżce nie masz już umieszczonych innych kontrolerów CC (zobacz w oknie List);

3. Upewnij się, czy nie nagrywasz jako OVERDUBBING (dokładanie tutaj: gałek bez usuwania wcześniejszych komunikatów). Możesz wybrać REPLACE (zamiana, z usunięciem tego, co zostało zapisane we wcześniejszym przebiegu);

4. Odhacz Chase events (jest to weryfikacja parametrów dla programowego ich ustawienia - priorytet mają te z okna Inspectora);

5. Upewnij się, czy w Inpectorze nie masz wywołanych żadnych kontrolerów CC (nawet syntezatorowych banków barw).

Powodzenia,
    Piotr Krzyżanowski...

Sorry że odkopuję, ale świetnie wytłumaczone - trzeba zbadać, czy działa z innymi DAWami

facebook.com/lcaise.official

ODPOWIEDZ