FL Studio - inna głośność po wyrenderowaniu miksu

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Jamoo
Re: FL Studio - inna głośność po wyrenderowaniu miksu

Post autor: Jamoo » poniedziałek 05 sie 2013, 00:07

Tak, mogę regulować poziom wyjścia. Bardzo przydatna rzecz ten "Level Pilot" od TC..

Mam nadzieje, że to pasywne i że nie ingeruje w dźwięk. kontrola z pozycji monitorów jest uciążliwa bo panel jest z tyłu i jeszcze do ustawienia potrzeba cieniutkiego śrubokrętu.

Ok, póki co jest dobrze, ustawione wszystko idealnie, ale pomyślę jak to logicznie rozwiązać, żeby cały czas było ok.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 05 sie 2013, 10:00

no to w 100% pasywny regulator z bardzo dobrym potencjometrem

ale póki co wszystko ustaw na full a do regulacji głosności wykorzystaj regulacje poziomu wyjścia

mozesz też poszukac tańszych regulatorów sm pro audio tyle że w takim nanopatch sa marne przełaczniki (potencjometr jest spoko)

Jamoo

Post autor: Jamoo » poniedziałek 05 sie 2013, 23:55

To w takim razie muszę się skusić. Ten TC..wygląda poczciwie, więc wydaje mi się, że będzie ok.

No tak będę korzystał z regulacji karty, tylko tyle że sygnał jest silny, trzeba to robić bardzo delikatnie.

Po prostu chodziło mi o to ażeby wyrenderowany miks brzmiał tak samo głośno, bo wtedy lepiej to wszystko słychać, jest jednolicie. W sumie teraz już sprawa jest rozwiązana i wszystko ustawione jak należy. Ale taki kontrole na pewno się przyda, szczególnie gdy mając na ekranie projekt, nie chce się minimalizować okna oprogramowania i wchodzić w mixer karty żeby nieco "rozkręcić".

ODPOWIEDZ