Logic Pro - bardzo niski sygnał audio in

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
I-CON
Logic Pro - bardzo niski sygnał audio in

Post autor: I-CON » czwartek 20 cze 2013, 00:16

Czy ktos sie moze spotkal z takim problemem? Nie jetem w stanie nic zarejstrowac na logic pro, poniewaz poziom audio in jest tak niski, ze nic sie prawie nie nagrywa. Czy sa jeszcze jakies ustawienia logica o ktorych moge nie wiedziec, ktore to wyrownaja? siedze nad tym ponad tydzien i nie jestem w stanie nic znalezc. Dodam ze na karcie dzwiekowej jest dobry poziom audio, wysoki. 

Pozdr

Awatar użytkownika
macandroll

Re: Logic Pro - bardzo niski sygnał audio in

Post autor: macandroll » czwartek 20 cze 2013, 16:22

...
Czy ktos sie moze spotkal z takim problemem? Nie jetem w stanie nic zarejstrowac na logic pro, poniewaz poziom audio in jest tak niski, ze nic sie prawie nie nagrywa. Czy sa jeszcze jakies ustawienia logica o ktorych moge nie wiedziec, ktore to wyrownaja? siedze nad tym ponad tydzien i nie jestem w stanie nic znalezc. Dodam ze na karcie dzwiekowej jest dobry poziom audio, wysoki. 

Pozdr...

-------------- 

Po pierwsze nie wiemy za pomocą czego nagrywasz. Może masz uszkodzoną kartę dźwiękową?

Po drugie gdy naciśniesz czerwony przycisk r przy ścieżce możesz regulować głośność wejścia. Ten sam suwak od głośności ścieżki staje się głośnością input.

Po trzecie jeśli dalej piszesz o interfejsie ux8 to szkoda mojego czasu. Nagraj coś na zintegrowaną kartę i zobacz czy poziomy są tak samo niskie.

Po czwarte rozumiem że mówimy o nagrywaniu audio, a nie midi?

Muzyk, gitarzysta

I-CON

Re: Logic Pro - bardzo niski sygnał audio in

Post autor: I-CON » czwartek 20 cze 2013, 22:15

...
...

Pozdr...

-------------- 

Po pierwsze nie wiemy za pomocą czego nagrywasz. Może masz uszkodzoną kartę dźwiękową?

Po drugie gdy naciśniesz czerwony przycisk r przy ścieżce możesz regulować głośność wejścia. Ten sam suwak od głośności ścieżki staje się głośnością input.

Po trzecie jeśli dalej piszesz o interfejsie ux8 to szkoda mojego czasu. Nagraj coś na zintegrowaną kartę i zobacz czy poziomy są tak samo niskie.

Po czwarte rozumiem że mówimy o nagrywaniu audio, a nie midi?
...

W logicu nienreguluje sie wejscia za pomoca suwaka, nawet po nacisnieciu R. Nie ma tomwlywu na input. 

tak mowimy o audio. Midi jest ok.

pozdr

ODPOWIEDZ