Ableton nie odtwarza synthezatorów

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
van
Ableton nie odtwarza synthezatorów

Post autor: van » niedziela 17 mar 2013, 11:58

Hej,

z góry zaznaczam, że nie jestem rekinem informatyki... Postanowiłem zwrócić się o pomoc, bo nie mam pomysłu jak rozwiązać mój problem.

Otóż używam Abletona 8, m. in. Presonus Audiobox, M- Audio Keyrig 39. Wszystko było pięknie, ładnie aż do wczoraj.

Nagle okazało się, że po uderzeniu w klawisze klawiatury sterującej na dźwięk trzeba czekać dobre pięć sekund.

Mało tego, nawet napisane dźwięki w syntezatorze nie są odtwarzane w czasie rzeczywistym.

Część ścieżek w projekcie odtwarzane jest normalnie, a te z klawiszy w ogóle nie nadążają.

Niezależnie czy odtwarzam z karty zintegrowanej czy presonusa problem ten sam.

Czy przyczyn takiego stanu powinienem doszukiwać się w RAMie? Może kwestia procesora?

Projekt mocno rozbudowany, ale to nie tu leży problem. Wszystko grało przez ostatnie pare miesięcy, w tej chwili nie da się generować dźwięków nawet przez klawiaturę wbudowaną w laptopie.

Co jest grane? będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki...

z góry dzięki

[addsig]

Awatar użytkownika
elmuz1

Re: Ableton nie odtwarza synthezatorów

Post autor: elmuz1 » niedziela 17 mar 2013, 13:17

Podaj dokładną wersję Abletona Live.

Awatar użytkownika
van

Post autor: van » niedziela 17 mar 2013, 15:14

...Podaj dokładną wersję Abletona Live.... LIVE 8.1.3.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 18 mar 2013, 15:18

......Podaj dokładną wersję Abletona Live.... LIVE 8.1.3.
...

A dlaczego pracujesz na tak starej wersji? Uaktualnij do najwyższej ósemki, przecież aktualizacja jest darmowa(o ile nie chcesz v 9).
Co do Twojego problemu. Pewnie masz bałaganik w systemie, albo sterowniki Presonusa - niewiele dobrego o nich słyszałem.

ODPOWIEDZ