Zynewave Podium i AudioFront DSP Trigger FREE

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mytnik
Zynewave Podium i AudioFront DSP Trigger FREE

Post autor: mytnik » niedziela 24 lut 2013, 10:04

Witam

mam dość powazny problem z odpaleniem tego efektu pod tym konkretnym dawem.

W innych działa, w Reaper było najprościej na tracku w kolejności dsp trigger pod nim bfd

Cubase LE - audio insert dsp trigger, instrument track z bfd z ustawionym wejściem od dsp trigger

Energy XT - trzeba było pokombinowac w trybie modular, ale tam jest wszystko jasno i przejrzyście -  z fx dsp trigger midi out łączymy z midi in bfd, a dalej z bfd do wyjścia audio

Podium ?? noc za mną a trigger dalej nie działa. W opcjach wtyczek próbowałem już chyba każdej możliwości zmieniajać wejscia i wyjscia midi, a nawet przerabiałem fx na instrument i bfd na fx

Jesli ktoś ma jakis pomysł na to, będę zobowiązany

pozdrawiam

drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Re: Zynewave Podium i AudioFront DSP Trigger FREE

Post autor: mytnik » wtorek 26 lut 2013, 13:49

No cóz, odpowiem sobie sam z myślą o potomnych...

Podium niestety nie obsługuje efektów midi, ten sam problem będzie z dowolnym arpegiatorem i tu wtyczka typu chainer nawet nie pomoże.

Można sobie poradzić częściowo z WusikVM, ale minusem jest brak zmiany presetów w załadowanym VSTi, poza tym mozna załadowac tylko jeden instrument.

Moim zdaniem pełnia możliwści zaczyna się po doposażeniu podium w energyXT w wersji VST.

Można też próbować z midi yoke, ale w wersji podium free jest ograniczenie do jedngo interfejsu midi.

Z pozdrowieniami

drummer

ODPOWIEDZ