1. Jeżeli masz obie wersje to będzie działać i tu i tam. Każda sesja otworzy sobie to czego będzie potrzebować. u mnie Samplitude na obu DAW (x64 i x86) zawszę widzę w menu wyboru oba rodzaje wtyczek, zarówno 64 jak i 32 bit.
2. Miedzy x64 i x86 nie ma żadnej różnicy jakościowej czy szybkościowej. Jedyna jest taka że 64 bitowy host z racji pełnej kompatybilności ładuje ją do wewnętrznej przestrzeni adresowej (czyt. do swojego procesu) mając najlepszą możliwą drogę wymiany informacji. Bez mostków pośredników. Dodam tylko że każdy mostek pomiędzy DAW a wtyczką to kolejny niepożądany host pośrednik-tłumacz-konwerter który może powodować błędy lub w najgorszym przypadku spadki wydajności (latencja, ale jak już to raczej minimalna) lub zawieszenia się. Nie robiłem jeszcze testów dokładnych, ale wydaje mi się że DAW mający wszystkie wtyczki "pod sobą" lepiej gospodaruje pracą wielowątkową. Odkąd przeszedłem na pełne 64 bity (DAW i wszytskie wtyczki 64 bit) nic mi się nie wiesza. Co zdarzało się sporadycznie przy 32 bit DAW i Jbridge/wew. mostek Samplitudy. Mostkowanie po prostu jest wyjściem awaryjnym jak nie ma innego wyboru np. kiedy nie masz wersji 64 bit wtyczki i musisz używać jej 32 bitowego odpowiednika.
instalacja wtyczek 32bit i 64bit na Win 7
Re: instalacja wtyczek 32bit i 64bit na Win 7
póki co, nie ma jeszcze 64bitowej wersji FL 10, wiadomo kiedy sie ukaze?
Re: instalacja wtyczek 32bit i 64bit na Win 7
podobno 11 ma byc 64 bit ale na razie w testach beta 10.9 - oze koło wakacji jest szansa