Witam, odgrzebałem w domu mnóstwo starych płyt z samplami z serwisu bestservice.de mam problem ponieważ nie wiem czym je otworzyć. Kiedyś używałem do tego programu, który zwał się bodajże cdextract 3.6 płyty są prawdopodobnie w formacie pod akai mpc. Mam tego dużo i chciałbym na nowo je używać. Problem w tym, że windows ich nie widzi. Napęd otwiera płytę ale płyta jest jakby niezapisana, natomiast po sprawdzeniu właściwości ma 0 mb wolnego miejsca. Jaki to mógłby być format, czy to otworzyć? Pozdrawiam :)
Problem z samplami sprzed 10 lat
Re: Problem z samplami sprzed 10 lat
Polecam Awave Studio v10.6. W nim otworzysz płyty w formacie Akai :)
muzyk, informatyk
Skoro uzywałeś CDExtract to czemu go teraz nie użyjesz?
Niestety inaczej się nie da - płyta zapisana w specjalnym formacie - kiedyś takie płyty odrazu konwertowałem na wav i akp czy jak ten plik akai sie nazywał
Dokładnie ten program nazywa się CDxtract 3.6 popełniłem kolejny błąd przepraszam, problem w tym, że pod windowsem 7 ten program mi nie działa jak potrzeba.. tak jakby nie widział napędu i nie czyta płyt... żałuję, że nie pozrzucałem kiedyś najlepszych brzmień na płytki w wav bo wcale nie były złe.. będę musiał zorganizować jakiś stary komputer z win xp wtedy powinno pójść.. pozdrawiam
...Dokładnie ten program nazywa się CDxtract 3.6 popełniłem kolejny błąd przepraszam, problem w tym, że pod windowsem 7 ten program mi nie działa jak potrzeba.. tak jakby nie widział napędu i nie czyta płyt... żałuję, że nie pozrzucałem kiedyś najlepszych brzmień na płytki w wav bo wcale nie były złe.. będę musiał zorganizować jakiś stary komputer z win xp wtedy powinno pójść.. pozdrawiam
...
Odpal CDxtract pod Win 7 - jako administrator - powinien teraz widzieć napęd.
pozdr
gm
...
Odpal CDxtract pod Win 7 - jako administrator - powinien teraz widzieć napęd.
pozdr
gm
KORG KRONOS2, KORG KRONOS,Virus TI2, KORG TRITON EXTREME 76, MOSS, Nord Lead 4;ROLAND V- SYNTH ; CUBASE 6,5
problem nie leży w programie ani w windowsie tylko w samym napędzie, załatw jakis stary (najlepiej z przed 10 lat Cd-rom) i odpali. Z tego co sobie przypominam były problemy ze sterownikami cd romu w cdXtractor. Nie jestem pewien, ale chyba chodzilo o interfejs ATAPI. Głowy nie dam ale warto spróbować.