Pitch w NI Kontakt 4

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
blanko
Pitch w NI Kontakt 4

Post autor: blanko » czwartek 03 sty 2013, 11:47

Witam.

Jak zwiększyć zakreś pokrętła Tune w Kontakcie 4? Gdy ruszam Pitch Bendem na klawiaturze midi to ten zakres jest bardzo malutki, tak samo gdy rysuję obwiednię Tune w Edytorze to jest to ten sam mały zakres. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Zbynia

Re: Pitch w NI Kontakt 4

Post autor: Zbynia » czwartek 03 sty 2013, 12:15

http://www.native-instruments.com/forum/showthread.php?t=79402

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 03 sty 2013, 12:40

W boku "Source" rozwijasz zakładkę "Mod", jeżeli nie ma to dodajesz modulator "Pitch band" i regulujesz zakres działania -12 - +12. Jeżeli to dla ciebie mało to dodajesz kolejny który podwoi zakres modulacji.

Awatar użytkownika
blanko

Post autor: blanko » czwartek 03 sty 2013, 13:38

...W boku "Source" rozwijasz zakładkę "Mod", jeżeli nie ma to dodajesz modulator "Pitch band" i regulujesz zakres działania -12 - +12. Jeżeli to dla ciebie mało to dodajesz kolejny który podwoi zakres modulacji.

...

ok, dzięki! Działa, ale mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tej sprawy. Jak powielić Zone Envelope gdzie też jest zakres -12-+12? Głównie chodziło mi o obwiednię w edytorze. Znalazłem coś takiego jak Zone Envelope ale chciałbym powiększyć jeszcze ten zakres np. do 24.

Awatar użytkownika
blanko

Post autor: blanko » piątek 04 sty 2013, 20:04

...W boku "Source" rozwijasz zakładkę "Mod", jeżeli nie ma to dodajesz modulator "Pitch band" i regulujesz zakres działania -12 - +12. Jeżeli to dla ciebie mało to dodajesz kolejny który podwoi zakres modulacji.

...

Może uściślę to bo mam wrażenie, że zostałem źle zrozumiany lub być może ja coś źle robię. Chodzi mi głównie o obwiednię Tune w Edytorze Wave. Po kliknięciu na pokrętło Tune lewym przyciskiem pojawia mi się w tym trzecim prostokącie pod Volume i Pan, add : Tune. No i po kliknięciu na to pojawia mi się obwiednia w edytorze. W tym samym czasie pojawia mi się w polu Mod, Zone Envelope. Tam jest suwak odpowiedzialny właśnie za tą regulację -12 - +12. Jak zwiększyć ten zakres? Da się jakoś?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ