Aktualizacja Win 7 - problemy z dźwiękiem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Mateuuusz
Aktualizacja Win 7 - problemy z dźwiękiem

Post autor: Mateuuusz » środa 19 gru 2012, 01:00

Witam!Pomocy,plissss!Złożyłem sobie nowego kompa, i5 ivybridge, 16gb,mobo asrock z77 pro3 etc, Windows 7 64bity, wersja Ultimate, stary Cubase VST 32 zainstalowany w trybie zgodności oraz Cubase 5, interfejs audio Edirol UA-25. Instaluję wtyczki, tych, które sprawiają problem ostatecznie nie instaluję. Wszystko działa bez zarzutu, dopóki nie podłączę internetu a system wykona pierwszą aktualizację. Po aktualizacji systemu: stary Cubase się zacina, chwilę gra i przestaje, natomiast w cubase 5 jak i we wszystkich pozostałych programach włącznie z WindowsMediaPlayerem, dźwięk co jakiś czas pyrkocze, tak jakby przez chwilę się zacinał i tak jest co chwilę.Nawet jak odinstalowałem sterowniki UA25 i włączyłem dźwięk z płyty głównej, to przy dużym podgłośnieniu fadera na mikserze słychać to pyrkotanie i jakby przydźwięk pracy dysku czy nie wiem czego. Po ponownym zainstalowaniu UA25 jest to samo, pyrkotanie co minutę. jedynym sposobem jest ponowna instalacja systemu, lecz gdy tylko podłączę do internetu a system wykona aktualizację, jest to samo. Co mam robić???

Zbynia

Re: Aktualizacja Win 7 - problemy z dźwiękiem

Post autor: Zbynia » środa 19 gru 2012, 12:59

Numer aktualizacji znasz?bo z windows update ściągane sa ich dziesiątki - nigdy nie mialem z nimi problemów - a robie je zaraz po instalacji systemu

Dopiero później instaluje sterowniki i programy

Awatar użytkownika
Mateuuusz

Post autor: Mateuuusz » środa 19 gru 2012, 22:54

Ponad 72 aktualizacje. Zacząłem je wszystkie po kolei odinstalowywać, niestety nic się nie zmieniło, dalej pyrka, a Cubase VST 32 się zacina. Aktualizacje różnych zabezpieczeń etc...Trzech nie pozwolił mi odinstalować, w ogóle klawisz "Odinstaluj" był przy nich nieaktywny i były to właśnie te z pierwszego dnia aktualizacji. Może to właśnie one powodują problem, skoro odinstalowałem resztę a dalej się tnie.(...) Tak właśnie zamierzam, po ponownym zainstalowaniu systemu, najpierw zainstaluję to całe dziadostwo, a potem dopiero sterowniki UA25 i programy. Zobaczymy, w razie czego będę dalej pytał, bo mój kolega też mówi, że te aktualizacje nie sprawiają z reguły problemów. A sterowniki do płyty głównej? Najpierw, czy po aktualizacjach?

...Numer aktualizacji znasz?bo z windows update ściągane sa ich dziesiątki - nigdy nie mialem z nimi problemów - a robie je zaraz po instalacji systemu
Dopiero później instaluje sterowniki i programy...

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 19 gru 2012, 23:08

Jak pisałem: system->aktualizacje->sterowniki płyty,grafiki i innych urządzeń->potem edirol a na koniec soft

Po edirolrze nie spodziewałbym się zbyt wybitnych sterowników tym bardziej że nie ruszyli ich od 3 lat

Chociaz jeśli działaja ok to po co kombinować - tyle że zawsze się może zadżyć że jakaś aktualizacja coś namiesza - to norma na kazdym systemie dlatego wazna jest kolejnośc instalacji szczególnie w przypadku nowego komputera

Aktualizacji nie radzę odinstalowywać nawet mając punkt przywracania

Awatar użytkownika
Mateuuusz

Post autor: Mateuuusz » czwartek 03 sty 2013, 03:26

Niestety. Zainstalowałem system od nowa. Okazuje się, że wbudowana karta dźwiękowawydaje dodatkowe dźwięki przy większym podgłośnienieu już od samego początku. Aktualizackje doiero się róbią, zobaczymym jak będzie działała karta UA-25. Tak, czy siak, wbudowana karta nie działa chyba prawidłowo??? Pomocy!!!!

...Jak pisałem: system->aktualizacje->sterowniki płyty,grafiki i innych urządzeń->potem edirol a na koniec soft
Po edirolrze nie spodziewałbym się zbyt wybitnych sterowników tym bardziej że nie ruszyli ich od 3 lat
Chociaz jeśli działaja ok to po co kombinować - tyle że zawsze się może zadżyć że jakaś aktualizacja coś namiesza - to norma na kazdym systemie dlatego wazna jest kolejnośc instalacji szczególnie w przypadku nowego komputera
Aktualizacji nie radzę odinstalowywać nawet mając punkt przywracania...

ODPOWIEDZ