Aktualizacja Win 7 - problemy z dźwiękiem
Witam!Pomocy,plissss!Złożyłem sobie nowego kompa, i5 ivybridge, 16gb,mobo asrock z77 pro3 etc, Windows 7 64bity, wersja Ultimate, stary Cubase VST 32 zainstalowany w trybie zgodności oraz Cubase 5, interfejs audio Edirol UA-25. Instaluję wtyczki, tych, które sprawiają problem ostatecznie nie instaluję. Wszystko działa bez zarzutu, dopóki nie podłączę internetu a system wykona pierwszą aktualizację. Po aktualizacji systemu: stary Cubase się zacina, chwilę gra i przestaje, natomiast w cubase 5 jak i we wszystkich pozostałych programach włącznie z WindowsMediaPlayerem, dźwięk co jakiś czas pyrkocze, tak jakby przez chwilę się zacinał i tak jest co chwilę.Nawet jak odinstalowałem sterowniki UA25 i włączyłem dźwięk z płyty głównej, to przy dużym podgłośnieniu fadera na mikserze słychać to pyrkotanie i jakby przydźwięk pracy dysku czy nie wiem czego. Po ponownym zainstalowaniu UA25 jest to samo, pyrkotanie co minutę. jedynym sposobem jest ponowna instalacja systemu, lecz gdy tylko podłączę do internetu a system wykona aktualizację, jest to samo. Co mam robić???

Re: Aktualizacja Win 7 - problemy z dźwiękiem
Numer aktualizacji znasz?bo z windows update ściągane sa ich dziesiątki - nigdy nie mialem z nimi problemów - a robie je zaraz po instalacji systemu
Dopiero później instaluje sterowniki i programy
Ponad 72 aktualizacje. Zacząłem je wszystkie po kolei odinstalowywać, niestety nic się nie zmieniło, dalej pyrka, a Cubase VST 32 się zacina. Aktualizacje różnych zabezpieczeń etc...Trzech nie pozwolił mi odinstalować, w ogóle klawisz "Odinstaluj" był przy nich nieaktywny i były to właśnie te z pierwszego dnia aktualizacji. Może to właśnie one powodują problem, skoro odinstalowałem resztę a dalej się tnie.(...) Tak właśnie zamierzam, po ponownym zainstalowaniu systemu, najpierw zainstaluję to całe dziadostwo, a potem dopiero sterowniki UA25 i programy. Zobaczymy, w razie czego będę dalej pytał, bo mój kolega też mówi, że te aktualizacje nie sprawiają z reguły problemów. A sterowniki do płyty głównej? Najpierw, czy po aktualizacjach?
...Numer aktualizacji znasz?bo z windows update ściągane sa ich dziesiątki - nigdy nie mialem z nimi problemów - a robie je zaraz po instalacji systemu
Dopiero później instaluje sterowniki i programy...
...Numer aktualizacji znasz?bo z windows update ściągane sa ich dziesiątki - nigdy nie mialem z nimi problemów - a robie je zaraz po instalacji systemu
Dopiero później instaluje sterowniki i programy...
Jak pisałem: system->aktualizacje->sterowniki płyty,grafiki i innych urządzeń->potem edirol a na koniec soft
Po edirolrze nie spodziewałbym się zbyt wybitnych sterowników tym bardziej że nie ruszyli ich od 3 lat
Chociaz jeśli działaja ok to po co kombinować - tyle że zawsze się może zadżyć że jakaś aktualizacja coś namiesza - to norma na kazdym systemie dlatego wazna jest kolejnośc instalacji szczególnie w przypadku nowego komputera
Aktualizacji nie radzę odinstalowywać nawet mając punkt przywracania
Niestety. Zainstalowałem system od nowa. Okazuje się, że wbudowana karta dźwiękowawydaje dodatkowe dźwięki przy większym podgłośnienieu już od samego początku. Aktualizackje doiero się róbią, zobaczymym jak będzie działała karta UA-25. Tak, czy siak, wbudowana karta nie działa chyba prawidłowo??? Pomocy!!!!
...Jak pisałem: system->aktualizacje->sterowniki płyty,grafiki i innych urządzeń->potem edirol a na koniec soft
Po edirolrze nie spodziewałbym się zbyt wybitnych sterowników tym bardziej że nie ruszyli ich od 3 lat
Chociaz jeśli działaja ok to po co kombinować - tyle że zawsze się może zadżyć że jakaś aktualizacja coś namiesza - to norma na kazdym systemie dlatego wazna jest kolejnośc instalacji szczególnie w przypadku nowego komputera
Aktualizacji nie radzę odinstalowywać nawet mając punkt przywracania...
...Jak pisałem: system->aktualizacje->sterowniki płyty,grafiki i innych urządzeń->potem edirol a na koniec soft
Aktualizacji nie radzę odinstalowywać nawet mając punkt przywracania...