Kolejny mlody użytkownik który pozjadał rozumy i ma problemy ze zrozumieniem prostych rzeczy
Pewnie dzięki wspaniałym KX Audio (o których nie wiesz nic jak widzę) udało ci się odpalić 44.1kHz w soundblasterze?
A może zainstalowałeś je do X-Fi?
I gdzie ktokolwiek stwierdził że udało się odpalić asio audogy w 44.1?(chociaz tak naprawdę nawet sam nie wiesz o czym piszesz - bez najmniejszego problemu przy sterownku WDM ale dlaczego to było mozliwe to jest niżej)
I o jakim wyłączaniu kanałów Asio4all bredzisz człowieku?
I jakie to niby vsti działają tylko w 44.1?
Chcesz błyszczeć wiedzą to ja najpierw posiądź
A teraz wyjaśnię ci dlaczego:
1.KX drivers zostały stworzone by umozliwoć pracę z asio na kartach soundblaster live
2.Dodatkowym ich plusem była mozliwość routingu programowalnego układu EMU10K
3.Kolejnym plusem wynikającym z punktu 2 była mozliwośc użycia kanałów tylnych karty soundblaster jako wyjścia przedniego gdyż okazało się że na kanałach tylnych jest dużo wyższej klasy przetwornik CA
4.prócz mozliwości routingu te drivery nie oferowały NIC dla kart serii audigy - a te dostały od creative już całkiem dobre sterowniki asio działające oczywiście tylko w 48Khz - dlaczego tylko w 48kHz?
Kazdy kto interesował się tymi seriami doskonale wie że kazda inna częstotliwość w tej karcie uzyskiwana jest przez sprzetowy resampling - i kx nigdy nie robiło nic innego czego nie robiły oryginalne sterowniki w tym temacie
To tyle na temat wiedzy o kxdrivers - nie wnoszą nic a przy karcie audiogy 2 okazywały się nawet znacznie mniej stabilne i wydajne od oryginalnych - parę lat z ta kartą spędziłem (jak i poprzednimi modelami)
Teraz dalej:
VSTi działa z taką częstotliwością jaką ustawisz w DAW - chociaż bywają programy które w wyższej niż 96kHz działać nie chcą ale to ewidentne starocia - żaden problem by odpalić jakiekolwiek VSTi w 44.1 czy 48 - nie potrafisz to przykro ale nigdy takiego nie spotkałem.
Sterownik wybierasz w programie - i to tyle na temat wyboru ale trzeba być straszliwie zacofanym by instalowac tego gniota kx drivers
To tyle w temacie - chcesz dyskutowac dalej?