Studio One 2 - problem z MIDI clip

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
dwooruch
Studio One 2 - problem z MIDI clip

Post autor: dwooruch » środa 31 paź 2012, 22:19

Witam.

Mam pewien prolem związany z obsługą tego programu.

Pogodziłem się już z faktem iż usuwając Track z sequencera nie usuwam instrumentu z sekcji mix.

Natomiast co trzeba zrobić, żeby z instrumentu który pozostał w programie stworzyć midi clipa?

Mam nadzieję, że moja pytanie było zrozumiałe.

Pozdrawiam

dwooruch

maxi200

Re: Studio One 2 - problem z MIDI clip

Post autor: maxi200 » środa 31 paź 2012, 23:56

...
Witam.

Mam pewien prolem związany z obsługą tego programu.

Pogodziłem się już z faktem iż usuwając Track z sequencera nie usuwam instrumentu z sekcji mix.

Natomiast co trzeba zrobić, żeby z instrumentu który pozostał w programie stworzyć midi clipa?

Mam nadzieję, że moja pytanie było zrozumiałe.

Pozdrawiam

dwooruch...

Można jaśniej?

Awatar użytkownika
dwooruch

Post autor: dwooruch » czwartek 01 lis 2012, 00:27

Ok.

Kiedy usuwam track z wtyczka vst to nie widze go dluzej w sequencerze, natomiast ta wtyczka pozostaje w programie. Mozna ja zobaczyc w sekcji mix, wyswietlajac instrumenty, z ktorych studio one korzysta.

Co zrobic w przypadku, gdy chce skorzystac jeszcze raz z tej wtyczki, ktora przeciez zostala? Chce z powrotem utworzyc track z clipem midi, ktory bedzie polaczony z ta wtyczka. Taka opcja wydaje mi sie dosc logiczna, lecz nie potrafie w zaden sposob tego zrobic.

Pozdrawiam

maxi200

Post autor: maxi200 » czwartek 01 lis 2012, 00:43

...Ok. 

Kiedy usuwam track z wtyczka vst to nie widze go dluzej w sequencerze, natomiast ta wtyczka pozostaje w programie. Mozna ja zobaczyc w sekcji mix, wyswietlajac instrumenty, z ktorych studio one korzysta.

Co zrobic w przypadku, gdy chce skorzystac jeszcze raz z tej wtyczki, ktora przeciez zostala? Chce z powrotem utworzyc track z clipem midi, ktory bedzie polaczony z ta wtyczka. Taka opcja wydaje mi sie dosc logiczna, lecz nie potrafie w zaden sposob tego zrobic.

Pozdrawiam...

wciskasz na głównym oknie sequencerze z prawej strony w górnej części taki duży plucik (+), lub wciskasz "T" na klawiaturze, pojawi się okno  "Add Tracks" w okienu "Format" wybierasz "Instrument" po wcisnięciu OK pojawi się nowy track następnie naciskasz na okienko gdzie z napisem "None" i wybierasz jaki instrment.

Awatar użytkownika
dwooruch

Post autor: dwooruch » czwartek 01 lis 2012, 11:10

Tak, o to właśnie mi chodziło.

Bardzo dziękuję za pomoc :)

waflo12

Post autor: waflo12 » piątek 02 lis 2012, 22:32

Wystarczy przejść do mixera instuments po prawej stronie. Opcja instuments musi byś podświetlona.  I jeżeli np. Kontakt jest załadowany a chcemy z niego utworzyć nowy MIDI clip wystarczy przeciągnąć wtyczkę z okna mixera do miejsca track na track liście automatycznie utworzy się nowa ścieżka z tą wtyczką Kontakt. Metoda przyciągnij/upuść jest zawsze niezawodna ;-) ...

ODPOWIEDZ