Cubase 5 + E-MU 0202 + Win7 + iCon = kupa

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Dżdżysty
Cubase 5 + E-MU 0202 + Win7 + iCon = kupa

Post autor: Dżdżysty » czwartek 26 lip 2012, 01:55

Panowie i Panie jest problem.

Zakupiłem ostatnio E-MU 0202 od znajomego. Zainstalowałem stery pod win7 (to co jest) i w Samplitude 11 Silver wszystko śmigało.

Problem zaczął się gdy chciałem podłączyć iCon iControls - ta wersja Samplitude zdaje się nie mieć żadnego edytora umożliwiającego zmapowanie kontrolerów a więc fizyczny kontroler MIDI jest niezbyt użyteczny. Postanowiłem więc wygrzebać Cubase 5 AI z szuflady bo widziałem, że w nim taka opcja jest.

I tu zaczynają się schody: program Steinberga nie widzi mojej karty, w Inputach mogę ustawić tylko zintegrowaną dźwiękówke peceta.

Wiem, że były/są problemy ze sterami pod win7, mam zainstalowane ASIO4All. Mimo to postuje w temacie Software bo mam nadzieję, że to kwestia konfiguracji Cubase.

Siedziałem przed forami i youtube z pól nocy i nic nie znalazłem, może jakiś życzliwy człowiek może pomóc bo wieczory po pracy przepadają na TF2 zamiast muzykę:D

Dżdżysty

Re: Cubase 5 + E-MU 0202 + Win7 + iCon = kupa

Post autor: Dżdżysty » czwartek 26 lip 2012, 02:06

ASIO krzyczy że E-MU jest ale jest "Unavalible" [przekreślone ósemki] może to coś wyjaśni.

PS. Wybaczcie za bumpowanie wątku.

ODPOWIEDZ