...
Mnie si udało ok godziny 2 w nocy Przez 1,5 godziny usiłowałem się zalogować , a potem pół godziny dobijałem sie do właściwego ściągania .....ale się udało .
...
Odpadłem ! Ten moog brzmi bajecznie .Nie przypuszczałem , że ten instrumen sprawi i taka przyjemność w przeszukiwaniu presetów a nie wspomnę już o jakości brzmienia....oj oj oj
Arturia Minimoog Original - free
Re: Arturia Minimoog Original - free
- JankoMuzykant
- Kontakt:
Ja może lekko nie na temat i lekko... z kijem w mrowisko, ale nie rozumiem fenomenu. Instrument ma swoje miejsce w historii, i w ogóle, i tak dalej, ale szczerze powiedzmy: to ograniczone, dość siermiężne i mało subtelne źródło dźwięków. Do tego (świętokradztwo!), odrzucając przypadki ''kliniczne'', łatwo podrabialne. A sama aplikacja - chcąc udawać oryginał czołgowymi gałkami - dość nieczytelna.
Nie, żebym marudził, ale mam wrażenie, że teraz będzie wysyp moogoprzebojów.
Tak w ogóle mi się przypomniało, druga połowa lat osiemdziesiątych, jeden z komisów (w Krakowie!), leży sobie juno 106, gram i płaczę, bo mnie nie stać. Obok Moog, pomacałem, jakieś takie... ani polifonii, ani delikatności. Tanie było wyjątkowo, ale nie wykazałem zainteresowania.
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że w owym czasie nie była to jeszcze żadna legenda, a właściwie ograniczony staroć - i tak był postrzegany.
[addsig]
...
Nie, żebym marudził, ale mam wrażenie, że teraz będzie wysyp moogoprzebojów.
Ni ma. Dotąd żadnej informacji od Arturia w sprawie obiecanego MM...
@JankoM - Janko, nie znasz się. Już dawno jest wysyp moogoprzebojów. Nowa fala. Od paru lat. To świetne i bardzo modne brzmienia. Kto och używa? 99% świata muzyki klubowej. Jest tłusto i okrągło, stąd takie polowanie na Arturię. Ale pewnie nie słuchasz "badziewia" więc OK.
Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny?
- Soundscape
- Kontakt:
...
Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny?
...
Po polubieniu stronki na facebooku i potwierdzeniu maila jest info, że do 48-u godzin wyślą link i numerek do aktywacji. Wczoraj, jak też założyłem zapomniałem sprawdzić czy coś wysłali, ale dobrze, bo do teraz nic nie mam od nich w skrzynce
Nie rozumiem waszego poświęcenia dla wtyczki napisanej 8 lat temu
Po godz 21 moźna było wejśc na stronę arturii bez problemu
Nawet darmowy tyrell albo steinberg model E brzmi zdecydowanie lepiej
Ze nie wspomnę o minimonście albo Divie która jest mistrzostwem świata
...
- Soundscape
- Kontakt:
Po godz 21 moźna było wejśc na stronę arturii bez problemu
Nawet darmowy tyrell albo steinberg model E brzmi zdecydowanie lepiej
Ze nie wspomnę o minimonście albo Divie która jest mistrzostwem świata
......
Magia nazwy "Moog" Co do Divy, to łoj, TAK, zgadzam się
Powracając do zachwytu, nie koniecznie musi to być zachwyt, lecz ciekawość. Sam chcę sprawdzić za co chciano (lub się nadal chce) te sto z czymś euro.
......Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny?
......
To jak zrozumiesz to przyjdź ponownie
Jak kolega powyżej napisał, ciekawość, równożędna ze sciąganiem nowych freewarów do testów.
- chantizstudio
Trochę mojej zabawy z moogiem (presety zrobiłem od podstaw z poziomu ''wyzerowanego'' Default mooga), tylko fx jest z innego źródła
http://www.speedyshare.com/euq4T/Minimoog-Org.mp3