autor: spiker » wtorek 22 maja 2012, 08:59
Minowicie, kiedy mam slad Audio, wchodze do niego, robie hitpointy, slice&close'uje i gdy probuje przeciagnac pociety slad do GA to czasem wciaga a czasem pokazuje "przekreslone kółeczko" (zakaz postoju - dla kierowcow;) ).
Czy ktos moze wie jaka jest tego przyczyna ?...
===========
Nie znam dogłębnie GA One, ale domyślam się, że w dalszym ciągu jest to sample player perkusyjny, który odtwarza próbki bębnów w oparciu o komunikaty MIDI: z klawiatury, z pliku MIDI, ze śladu MIDI, lub z zaszytego wewnątrz patternu (też MIDI). Z Twojego postu wyraźnie wynika, że próbujesz wrzucić do GA ślad AUDIO. Nie mam pojęcia jak Ci się to udaje, że raz "wciąga" a raz nie. Moim zdaniem nie powinno "wciągać"NIGDY dopóki, dopóty będzie to ślad AUDIO. Nie wiem jak jest w GA One, ale w GA3 jest możliwość importu AUDIo do zasobów samplera, ale robi się to w oparciu o konkretne pliki WAV, które przypisuje się do konkretnych klawiszy zamiast próbek oryginalnych
nie wiem czy to pomocne, ale w moim przekonaniu kroki powinny być takie:
1. Obrabiasz ślad audio (hit pointy slice itd)
2. Generujesz z tego materiału ślad MIDI (nie wiem czy Cubas to potrafi, ale tuszę, że tak, a jeśli nie to trzeba użyc narzędzia typu DrumTrigger itp)
3. Wstawiasz wynikowy ślad MIDI na ślad GA One
4. O ile prawidłowo zaadresujesz nuty MUSI grać
pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...