Omnisphere - Cubase 6.5

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Vrai
Omnisphere - Cubase 6.5

Post autor: Vrai » niedziela 20 maja 2012, 13:25

Witam

Prosiłbym kolegów o pomoc w ważkiej kwesti, pytanie choc tautologiczne, mimo swojej banalnosci jest dla mnie nie do przejscia na chwile obecną. Otóż nie mogę, mimo iż sądze, że wiem jak, uruchomić Omnishpery w Cubase 6 (wersja 6.5) w ogóle żadnego pluginu. Kazdy element oprogramowania jest oryginalny. Prosze o pomoc, będe wdzieczny za każdą odpowiedz

Awatar użytkownika
Vrai

Re: Omnisphere - Cubase 6.5

Post autor: Vrai » poniedziałek 21 maja 2012, 19:38

...
Witam

Prosiłbym kolegów o pomoc w ważkiej kwesti, pytanie choc tautologiczne, mimo swojej banalnosci jest dla mnie nie do przejscia na chwile obecną. Otóż nie mogę, mimo iż sądze, że wiem jak, uruchomić Omnishpery w Cubase 6 (wersja 6.5) w ogóle żadnego pluginu. Kazdy element oprogramowania jest oryginalny. Prosze o pomoc, będe wdzieczny za każdą odpowiedz...

Ok, uruchomiłem NI, została jeszcze ta nieszczesna Omnisphera, nigdzie nie moge znaleść pliku dll.

ktoś uratuje honor forum ?

Awatar użytkownika
White_Raven

Post autor: White_Raven » poniedziałek 21 maja 2012, 21:59

Witam.

Omnisphere przy instalacji prosi o podanie dwóch lokalizacji:
* Jedna dotyczy miejsca gdzie mają znaleźć cię brzmienia
* Druga zaś to miejsce gdzie instaluje się plik dll syntezatora - najlepiej w tym wypadku wybrać folder Programu Cubase z programami vst. U mnie jest to: I:\Steinberg\Cubase 5\VSTPlugins
Przy uruchomienium program poprosi o rejestrację na stronie producenta. Dodatkowo trzeba będzie zaktualizować samą bazę brzmieniową do wersji 1,5. To wszystko w zasadzie dzieje się automatycznie. Po restrarcie Cubase z wtyczecz należy wybrać Omnisphere i przyporządkować go do odpowiednich wyjść audio katy muzycznej, by wszystko grało jak należy.

Tak wiem podałem wersję Cubase 5, lecz zasada jest ta sama.
Powinno zadziałać
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » wtorek 22 maja 2012, 09:32

Błagam, skoro nie masz DLL Omni to jak chcesz uruchomić? Zainstaluj poprawnie, to Ci Cubase zobaczy. Przecież nikt z Forum za ciebie tego w twoim komputerze nie znajdzie. Chociaż pare osób chyba wie, jak ci sprawdzić dysk na odległość  Tongue out

[addsig]
http://www.superstereo.pl

ODPOWIEDZ