Cubase 6 czy Cubase 6.5?
- sajmon1973
Mam pytanie s sprawie programu Cubase. Znalazłem 2 jego wersje Cubase 6 i Cubase 6.5 ,ale nie wiem ,czym się różnią, bo ceną raczej nie.
Re: Cubase 6 czy Cubase 6.5?
wow...kolega chyba dzis pierwszy raz z internetu skorzystał...wiem na torrentach różnic nie wypisują
na stronie producenta jak najbardziej
http://www.steinberg.net/en/products/cubase/new_features.html
- sajmon1973

[addsig]
...Dzięki
Nie znalazłem jednak różnic w wersji 6.5 i 6.5 EDU, co dziwne? Przynajmniej na tej stronie....
Różnica jest taka, że wersja edukacyjna jest wersją edukacyjną (służy do innych nieco celów) różnic w programie nie ma żadnych.
Skoro jesteśmy przy Cubase 6 (6,5), to mam malutkie pytanie do szczęśliwych jego posiadaczy :) Czy Waszym zdaniem narzędzia zawarte w tej wersji Cubase (mam tu na myśli kompresory, limitery, korektory) wystarczą do szczęścia przeciętnemu użytkownikowi, czy jednak trzeba byłoby coś w tej materii dokupić dodatkowo?
Pozdrawiam - Andrzej
[addsig]
...
Skoro jesteśmy przy Cubase 6 (6,5), to mam malutkie pytanie do szczęśliwych jego posiadaczy :) Czy Waszym zdaniem narzędzia zawarte w tej wersji Cubase (mam tu na myśli kompresory, limitery, korektory) wystarczą do szczęścia przeciętnemu użytkownikowi, czy jednak trzeba byłoby coś w tej materii dokupić dodatkowo?
Pozdrawiam - Andrzej
...
Osobiście używam samych wtyczek Cubase-owych, za wyjątkiem wonder-pluginu iZotope Ozone, który daję na sumę jako master (najczęściej drobne EQ i maksymalizacja), Guitar Riga i czasami innego pogłosu.
Przydałby się jakiś "ocieplacz" lepszy może, czy harmonic enhancer, ale jak dla mnie jest wszystko co potrzeba. Mówię z punktu widzenia raczej kompozytora który miksuje swoje kawałki, a nie kogoś, kto miksuje od rana do wieczora ;).
W tym temacie też nie ma w C6.5 jakiejś rewolucji. Ot, parę tak sobie przydatnych dla mnie rzeczy.
Za to usprawnienia w samym Cubasie niektóre się przydają.
- Piotr
...
Osobiście używam samych wtyczek Cubase-owych, za wyjątkiem wonder-pluginu iZotope Ozone, który daję na sumę jako master (najczęściej drobne EQ i maksymalizacja), Guitar Riga i czasami innego pogłosu.
Przydałby się jakiś "ocieplacz" lepszy może, czy harmonic enhancer, ale jak dla mnie jest wszystko co potrzeba. Mówię z punktu widzenia raczej kompozytora który miksuje swoje kawałki, a nie kogoś, kto miksuje od rana do wieczora ;).
W tym temacie też nie ma w C6.5 jakiejś rewolucji. Ot, parę tak sobie przydatnych dla mnie rzeczy.
Za to usprawnienia w samym Cubasie niektóre się przydają.
- Piotr
Dzięki bardzo, Piotruś.
Pozdrawiam - Andrzej
[addsig]
Piter, nie wiedziałem że robiłeś muzykę do Anomaly: Warzone earth. Gratuluje, jestem fanem tej gry i 11bit Studios. Gratuluje dobrej roboty. Zresztą, jak zawsze przy każdej produkcji w twojej dziedzinie.
...
A dzięki :). To jeden z tych projektów, nad którymi mi się bardzo fajnie pracowało, bo się dobrze rozumieliśmy z developerami. Potem efektów się człowiek nie wstydzi ;).
- Piotr