Exportem mp3 i VBR - problem z czasem trwania

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
wotan
Exportem mp3 i VBR - problem z czasem trwania

Post autor: wotan » czwartek 29 mar 2012, 23:35

Witam.

Mam problem z eksportem do pliku mp3 z VBR w programie Samplitude 10 jak i w innej wersji Pro X. Otóż gdy nie używam VBR, plik mp3 wrzucony do programu odtwarzającego (np. Foobar2000) ma rzeczywisty czas trwania. Gdy natomiast używam VBR Foobar pokazuje mi, że plik dwugodzinny ma np 6 godzin (nagrywam audycje radiowe w formacie mp3). Nie wiem czym to jest spowodowane. Próbowałem zaznaczać w programie markery, zaznaczałem obszar do exportu ręcznie i nic nie pomaga. Proszę o pomoc. Dodam, że jestem początkującym, nawet trudno powiedzieć o sobie dźwiękowcem, ale staram się ;) 

senjin
Kontakt:

Re: Exportem mp3 i VBR - problem z czasem trwania

Post autor: senjin » piątek 30 mar 2012, 19:21

...Witam.
Mam problem z eksportem do pliku mp3 z VBR w programie Samplitude 10 jak i w innej wersji Pro X. Otóż gdy nie używam VBR, plik mp3 wrzucony do programu odtwarzającego (np. Foobar2000) ma rzeczywisty czas trwania. Gdy natomiast używam VBR Foobar pokazuje mi, że plik dwugodzinny ma np 6 godzin (nagrywam audycje radiowe w formacie mp3). Nie wiem czym to jest spowodowane. Próbowałem zaznaczać w programie markery, zaznaczałem obszar do exportu ręcznie i nic nie pomaga. Proszę o pomoc. Dodam, że jestem początkującym, nawet trudno powiedzieć o sobie dźwiękowcem, ale staram się ;) ...

Może to pomoże?

http://thewobblingmind.wordpress.com/2007/09/15/fixing-track-duration-length-of-mp3-foobar2000/

Awatar użytkownika
wotan

Re: Exportem mp3 i VBR - problem z czasem trwania

Post autor: wotan » niedziela 01 kwie 2012, 12:57

Może to pomoże?

http://thewobblingmind.wordpress.com/2007/09/15/fixing-track-duration-length-of-mp3-foobar2000/...

Pomogło! Dzięki! I nawet w innych playerach też już dobrze się wyświetla ;)

ODPOWIEDZ