FL 10 - zawiesza się

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Czeczen
Kontakt:
FL 10 - zawiesza się

Post autor: Czeczen » wtorek 27 mar 2012, 23:21

Witam!

Niedawno pojawił mi się problem z FL 10.

Jak tylko odpalam go... po chwili się zawiesza. Otwieram projekt - zawiesza się (podczas ładowania, odtwarzania a nawet gdy nic nie robię w danym momencie bo odejdę na chwilę). Dzwine jest to o tyle, że komp z jakiego korzystam ma raptem miesiąc (nówka kupiona w sklepie). Nie wiem czy to zatem wina komputera czy może coś ewidentnie z FL.

Sprzęcik - Samsung RF511, Novation Speedio, Roland AX-1.

Platforma Win 7 Home Edition 64bit

Pozdrawiam!

https://soundcloud.com/basstard-production

Zbynia

Re: FL 10 - zawiesza się

Post autor: Zbynia » wtorek 27 mar 2012, 23:42

Reinstalacja FL - być może zamieszałeś coś w ustawieniach

Problem moze też dotyczyc karty muzycznej i jej sterowników(sprawdź jej częstotliwośc działania - ustaw tak jak było ustawione dla FL gdy działał)

Powiem tak - o ile nie zobaczysz jakiś błędów w logach windowsa to problem do namierzenia wyłącznie metoda prób i błędów

ps.nigdy nie miałem problemu z zawieszaniem się FL - co najwyżej z ładowaniem wtyczek, projektów czy zamulaniem przez sterownik karty

Awatar użytkownika
Czeczen
Kontakt:

Post autor: Czeczen » środa 28 mar 2012, 00:00

...Reinstalacja FL - być może zamieszałeś coś w ustawieniach
Problem moze też dotyczyc karty muzycznej i jej sterowników(sprawdź jej częstotliwośc działania - ustaw tak jak było ustawione dla FL gdy działał)
Powiem tak - o ile nie zobaczysz jakiś błędów w logach windowsa to problem do namierzenia wyłącznie metoda prób i błędów

ps.nigdy nie miałem problemu z zawieszaniem się FL - co najwyżej z ładowaniem wtyczek, projektów czy zamulaniem przez sterownik karty...

Reinstalowałem już i problem się powtarza. Karta była synchronizowana z systemem i generalnie żadne okna errorów w windowsie nie pokazują się po "zawieszce". W ustawieniach też nic nie mieszałem. Zainstalowałem sobie nowy plugin i nagle wszystko się spier... .

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 28 mar 2012, 01:23

Co to za plugin?on jest kluczem

Awatar użytkownika
Czeczen
Kontakt:

Post autor: Czeczen » środa 28 mar 2012, 01:29

Lecąc po kolei:

Kore 2 -> Kore 2 Update - > biblioteki : Działało

Massive : Działało

Kontakt 5 -> bibiloteka abbey road 80's : działało

dorzuciłem bibliotekę modern : działało i się spieprzyło po paru dniach

FM8 - > wrzuciłem i to kolejny podejrzany

Guitar Rig 5 -> j/w

Retro Machines -> j/w

Nie wiem czy jeszcze przypomnę sobie co zainstalowałem bo mam niektóre pluginy, których nie zdążyłem wbić (bo nie było po co skoro już i tak nie działało).

Awatar użytkownika
Czeczen
Kontakt:

Post autor: Czeczen » środa 28 mar 2012, 01:35

Cały problem polega na tym, że już mam dosyć platformy FL. Chcę jedynie odzyskać pliki i przerzucam się na Cubase lub coś innego (prawdę mówiąc nie wiem jeszcze).

Awatar użytkownika
trancvission

Post autor: trancvission » środa 28 mar 2012, 13:11

...Cały problem polega na tym, że już mam dosyć platformy FL. Chcę jedynie odzyskać pliki i przerzucam się na Cubase lub coś innego (prawdę mówiąc nie wiem jeszcze)....

Opisz proszę procedurę instalacji chociaż 3 instrumentów, z podaniem ścieżki dostępu VSTi włącznie (już w FL),
z dopiskiem "Moja przygoda z produkcją w programie FL rozpoczęła się od wersji ....... " ). Zobaczymy jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki. ;)
SoundLand

Awatar użytkownika
trancvission

Post autor: trancvission » środa 28 mar 2012, 13:17

......Cały problem polega na tym, że już mam dosyć platformy FL. Chcę jedynie odzyskać pliki i przerzucam się na Cubase lub coś innego (prawdę mówiąc nie wiem jeszcze)....

Opisz proszę procedurę instalacji chociaż 3 instrumentów, z podaniem ścieżki dostępu VSTi włącznie (już w FL),
z dopiskiem "Moja przygoda z produkcją w programie FL rozpoczęła się od wersji ....... " ). Zobaczymy jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki. ;)
...

podpinam 'plugin'

Podejrzany: Platforma Win 7 Home Edition 64bit

Home Edition w dodatku 64bit. Biblioteki VSTi - NI chodź większość opatrzona jest klauzulą 'stabilne' to stwarzały mi problemy w 64-bit systemach.
SoundLand

ODPOWIEDZ