Stary Cubase a nowy system

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Zbynia
Re: Stary Cubase a nowy system

Post autor: Zbynia » poniedziałek 09 sty 2012, 11:37

To poczytaj o postarzaniu produktów - gwarancji nie ma żadnej(w koncu produkt który zdechnie po gwarancji to złoty interes zaówno dla producenta jak i sprzedawcy).

Jak sie o to boisz to poszukaj sklepu który za kasę przedłuży ci gwarancję do 5 lat na przykład.Wielu znajomych skorzystało z tego np. w Euro RTV i paru na tym wyszło wyśmienicie (sprzęt w tej samej cenie ale nowej generacji, lepszy z gwarancją itp - fakt dopłata do tv za 2500 wyszła koło 200 zeta ale czysty zysk w razie co a i można smiało dopłacic do lepszego sprzetu)

Wymieniłem asusa razem a nie na pierwszym miejscu - ja akurat asusa nie trawię i uważam to za smiecia ale na chwile obecną Gigabyte zaczął robic dziadostwo a MSI zawsze robił(z perełkami od czasu do czasu)

Za to ASRock przez ostatnie dwie generacje wybił sie ponad wszystko także cenowo

Dobra szukasz szybkiego taniego kompa?

ASRock Z68 Pro3 + Core i5 2500(2400 jakby był zauważalnie tańszy)+8 GB RAM ADATA Gaming/Geil GEC/Gskil ECO 1600MHz DDR3 + Chłodzenie Fortis(nie pamiętam modelu - Kyle o nim pisał w którymś temacie) do tego zasilacz OCZ 400 wat (a nawet 350) i wszystko w temacie

grafikę masz w procku więc będzie cicho i bardzo wydajnie

Jak planujesz VSTi z dużymi bankami to weź 16GB ramu - tani jest

a jak cię stać to na system strzel 60GB SSD CrucialM4 albo jakis szybki kingston(od wszystiego na SANDFORCE z daleka)

i nie ma o czym debatować

Awatar użytkownika
paulothetiger

Re: Stary Cubase a nowy system

Post autor: paulothetiger » wtorek 10 sty 2012, 23:41

...To poczytaj o postarzaniu produktów - gwarancji nie ma żadnej(w koncu produkt który zdechnie po gwarancji to złoty interes zaówno dla producenta jak i sprzedawcy).
Jak sie o to boisz to poszukaj sklepu który za kasę przedłuży ci gwarancję do 5 lat na przykład.Wielu znajomych skorzystało z tego np. w Euro RTV i paru na tym wyszło wyśmienicie (sprzęt w tej samej cenie ale nowej generacji, lepszy z gwarancją itp - fakt dopłata do tv za 2500 wyszła koło 200 zeta ale czysty zysk w razie co a i można smiało dopłacic do lepszego sprzetu)
Wymieniłem asusa razem a nie na pierwszym miejscu - ja akurat asusa nie trawię i uważam to za smiecia ale na chwile obecną Gigabyte zaczął robic dziadostwo a MSI zawsze robił(z perełkami od czasu do czasu)
Za to ASRock przez ostatnie dwie generacje wybił sie ponad wszystko także cenowo

Dobra szukasz szybkiego taniego kompa?

ASRock Z68 Pro3 + Core i5 2500(2400 jakby był zauważalnie tańszy)+8 GB RAM ADATA Gaming/Geil GEC/Gskil ECO 1600MHz DDR3 + Chłodzenie Fortis(nie pamiętam modelu - Kyle o nim pisał w którymś temacie) do tego zasilacz OCZ 400 wat (a nawet 350) i wszystko w temacie
grafikę masz w procku więc będzie cicho i bardzo wydajnie
Jak planujesz VSTi z dużymi bankami to weź 16GB ramu - tani jest
a jak cię stać to na system strzel 60GB SSD CrucialM4 albo jakis szybki kingston(od wszystiego na SANDFORCE z daleka)

i nie ma o czym debatować...

No dobra Zbynia, to jeszcze jedno pytanie, bo ja to muszę zbadać temat do końca. Poczytałem sobie trochę na purepc, m.in. te testy płyt glównych. powiedz mi, dlaczego uważasz Asusa za śmiecia. Jest tam taki Asus P8Z68 PRO którego opisują jako lepszego jakościowo i pod względem chlodzenia niż ASRock Z68 Pro 3. Ja to też pierwszy raz uslyszałem o firmie Asus przy okazji laptopow, ale tak jak pisałem w serwisie leżały same zepsute Asusy i Acery, więc nie miałem przekonania do tej marki, aż tu przeczytałem, i to w kilku mijescach, że Asus wlaśnie robi najlepsze plyty. To jak to jest? Dlaczego uważasz Asusa za śmiecia i czy ten, którego wymieniłem, się nie nadaje? A nadmienię, że procek chciałbym kupić i7 2600K
Na ból głowy i na stres, najlepszy DJ Paul EXES :)

ODPOWIEDZ