Acid Pro zawiesza komputer

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Robix
Re: Acid Pro zawiesza komputer

Post autor: Robix » czwartek 03 lis 2011, 21:35

...zawiesz 4.0... choć możliwe że 7 czasami też... 

To to powinieneś wiedzieć na 100 %, zanim zacząłeś pisać, bo to na prawdę ważna informacja. Niemniej jednak jak kolega wcześniej wspomniał, możliwe, że ten program (wersja 4.0) nie jest w pełni kompatybilny z systemem. W tym wypadku nic nie poradzisz. Może istnieją jakieś uaktualnienienia, coś jak service packi, których nie masz. Przyczyn jest sporo. Tak wogóle to czemu jeszcze korzystasz z 4.0 skoro masz nowszą wersję? Tak mi jeszcze przez głowę przeszło: jaki masz buffer size ustawiony w ustawieniach karty?

Początkujący muzyk.

psk53

Post autor: psk53 » piątek 04 lis 2011, 18:56

Acid'a 7 nie używam zbyt często ponieważ podczas nagrań miałem problemy z latencją. Wersja 4.0 była sprawdzona i nigdy wcześniej nie było żadnych problemów... zrobiłem screen ustawień sterownika i Acid'a.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/804/ustaw.jpg/]

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 04 lis 2011, 20:26

Pierwsza rzecz która mnie uderza to interfejs sterów od karty, czemu nie mixcontrol? Używasz sterów asio4all, które na prawdę się nie nadają (chyba, że to jest jakiś oryginalny ster od karty, ale na prawdę pierwsze widzę takie coś, dla mnie to to nie jest ster od karty tylko asio4all). Druga sprawa to taka, że z tego co widzę w ustawieniach dźwięku w kompie masz próbkowanie 44.100 kHz, a w karcie jest 48 kHz, to nie idzie w parze. Może stąd problemy.

Jeszcze takie pomocnicze pytanie:czy masz zainstalowaną jeszcze jakąś kartę, działającą oprócz saffire (np. zintegrowana na płycie)?

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 04 lis 2011, 20:39

Aha, zgapiłem się trochę, czyli to po prawej to jest ustawienie w Acidzie? Jeśli tak to masz inne próbkowanie w karcie i inne w acidzie. Jak masz ustawione w kompie?

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ