Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
x5
Ableton Live 8 - problem z kwantyzacją MIDI
witam wszystkich.
może tu ktoś spotkał się z problemem z kwantyzacją w abletonie (praca midi). przy wyłączonej po zapisie nie da się już nic wyrównać a przy różnych opcjach kwantyzacji i tak robi co chce ( bez względu co by mu nie ustawił - 1/4, 1/8 czy 1/16...). nie wiem czy to istotne, ale problemu nie było przed reinstalacją.
interesuję się tworzeniem muzyki elektronicznej.
-
Kubańczyk
autor: Kubańczyk » piątek 09 wrz 2011, 12:08
Możesz doprecyzować pytanie? Ogólnie każdy klip w Live 8 można quantyzować. Zaznacz klip lub poszczególne nutki (cegiełki w piano roll) i poprzez listwę górną znajdź quantize settings (czy coś takiego), otworzy się okno w którym ustawiasz parametry quantyzacji , zatwierdzasz i powinno działać.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
-
x5
...Możesz doprecyzować pytanie? Ogólnie każdy klip w Live 8 można quantyzować. Zaznacz klip lub poszczególne nutki (cegiełki w piano roll) i poprzez listwę górną znajdź quantize settings (czy coś takiego), otworzy się okno w którym ustawiasz parametry quantyzacji , zatwierdzasz i powinno działać....
********************************************************************************************
ja to wszystko wiem i tak właśnie robię, ale chodzi o to że po tych operacjach które niegdyś działały nie dzieje się nic. odinstalowałem program i zainstalowałem na nowo ale niestety nie pomogło. system ten sam co poprzednio (xp), programy ograniczone do minimum. zgłupiałem już.
-
x5
do tego wszystkiego jeszcze jakieś opóźnienia, zupełnie jakby latencja przy audio, ale w komunikatach midi?