Ableton Live i MPK49 - problem z łącznością
Widziałem analogiczne problemy już w 2 urządzeniach Akai z nowej serii MPK/LPK. Jedno z nich nawet mam i niestety sytuacja jest identyczna pod 7 i XP. Po paru minutach grania urządzenie przestaje wysyłać komunikaty MIDI przez USB nie tylko do Abletona, programik MIDI monitor też pokazuje brak aktywności. Wygląda na to, że firma AKAI niestety zaczęła produkować buble.
Re: Ableton Live i MPK49 - problem z łącznością
...Widziałem analogiczne problemy już w 2 urządzeniach Akai z nowej serii MPK/LPK. Jedno z nich nawet mam i niestety sytuacja jest identyczna pod 7 i XP. Po paru minutach grania urządzenie przestaje wysyłać komunikaty MIDI przez USB nie tylko do Abletona, programik MIDI monitor też pokazuje brak aktywności. Wygląda na to, że firma AKAI niestety zaczęła produkować buble....
ale mi to zdarzyło się tylko w Abletonie. w żadnym innym (tak naprawde tylko w FL Studio) nie miałem takiej sytuacji. Grało i wysyłało komunikaty od rana do wieczora, bez zająknięcia... coś musi byc nie tak, a że zależy mi na tym to będę kombinował:)
ale mi to zdarzyło się tylko w Abletonie. w żadnym innym (tak naprawde tylko w FL Studio) nie miałem takiej sytuacji. Grało i wysyłało komunikaty od rana do wieczora, bez zająknięcia... coś musi byc nie tak, a że zależy mi na tym to będę kombinował:)