Obsługa MIDI - co na początek?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
One_sign
Obsługa MIDI - co na początek?

Post autor: One_sign » piątek 08 lip 2011, 04:01

Witam,

chcę rozpocząć przygodę z MIDI proszę o podpowiedź jaki jest najlepszy program do komponowania (posiadam klawiaturę, odpowiedni interfejs i moduły zewnętrzne pod MIDI wraz z okablowaniem) a jaki program jest najlepszym kompromisem między MIDI a Audio ?

Przeglądałem posty na forum i wygląda na to, że najlepszym wyborem będzie Cubase ale czy inne programy są zdecydowanie gorsze ? Jak wygląda sprawa obsługi MIDI w np. Samplitude czy Sonar ? A czy w Abletonie da się pracować także w MIDI ?

Proszę wybaczyć laickie pytania ale nie mam doświadczenia więc szukam pomocy a chyba właśnie to Forum ma temu służyć.

Pozdrawiam i czekam na każdą pomocną odpowiedź.

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Obsługa MIDI - co na początek?

Post autor: DJOZD » piątek 08 lip 2011, 08:20

Kazdy obecnie produkowany program zapewnia wszelkie potrzebne do pracy z MIDI i audio narzędzia. Jeżeli zaczynasz swoją przygodę z komponowaniem, praktycznie każdy program zapewnia wszelkie funkcje które do tego służą. Musisz nardziej nastawić się na sposób pracy i obsługi programu. Wypróbuj i przekonaj się. Wersje demo są dostepne praktycznie w każdym przypadku.

Ja pracuje ze wszelkim powodzeniem (od wielu wielu lat) przy skomplikowanych projektach MIDI/Audio w programie Samplitude.  Ale nie ma to większego znaczenia, gdyż nie narzędzia obecnie ograniczają twórce.

ODPOWIEDZ