Samplitude 11.5 - problem z MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
micho600
Samplitude 11.5 - problem z MIDI

Post autor: micho600 » czwartek 02 cze 2011, 13:55

Podłączyłem klawiaturę do kompa w samplitude niby wszystko pozaznaczane żeby midi nagrywało MIDI ale tak jak ja to widzę to nie ma kontaktu miedzy kompem a klawiatura .

Sam komputer wykrył nowy sprzęt wiec podejrzewam ze moze cos w programie nie zaznaczyłem odpowiednio albo cos .

Czy możecie mi pomóc rozwiązać ten problem ?

Klawiaturę podpiąłem przejściówką MIDI >USB.
trochę grywam na perkusji od niedawna interesuje sie wszystkim co związane z estradą i studiem :d

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Samplitude 11.5 - problem z MIDI

Post autor: DJOZD » czwartek 02 cze 2011, 22:04

...Podłączyłem klawiaturę do kompa w samplitude niby wszystko pozaznaczane żeby midi nagrywało MIDI ale tak jak ja to widzę to nie ma kontaktu miedzy kompem a klawiatura .

Sam komputer wykrył nowy sprzęt wiec podejrzewam ze moze cos w programie nie zaznaczyłem odpowiednio albo cos .

Czy możecie mi pomóc rozwiązać ten problem ?

Klawiaturę podpiąłem przejściówką MIDI >USB....

Czy klawiatura widoczna jest w menagerze zadan?

Czy sprzet jest widoczny w sekji MIDI w głownych ustawieniach MIDI in? 

Czy ustawileś to urządenie jako domyśle w głownych ustawieniach MIDI?

Czy na ścieżce MIDI na ktorej chcesz nagrywać masz ustawione to urządenie w MIDI in? 

Czy masz ustawiony system audio w Samplitude na Softwarowy monitoring i prace tego systemu w ASIO? 

Jezeli któraś z tych opcji nie  jest ustawiona to zmien to. Jezeli wszytskie te opcje masz ustawione poprawnie, i nadal nie działą, skontaktuj sie ze wsparciem technicznym i zgłoś problem.

ODPOWIEDZ