Cubase 5 - ścieżka tempa
Na TYM FILMIE , nad ściezką AUDIO jest taka scieżka (pole), na której facet klika i synchronizuje tempo projektu ze scieżką audio... Czy ktoś może mi pojaśnić jak taką ścieżkę uwidocznić w projekcie?? Odpalam projekt i za chiny nie wiem jak to coś uruchomić aby edytować tempo...
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Re: Cubase 5 - ścieżka tempa
...Na TYM FILMIE , nad ściezką AUDIO jest taka scieżka (pole), na której facet klika i synchronizuje tempo projektu ze scieżką audio... Czy ktoś może mi pojaśnić jak taką ścieżkę uwidocznić w projekcie?? Odpalam projekt i za chiny nie wiem jak to coś uruchomić aby edytować tempo......
Ta pusta ścieżka to ścieżka video, ale to jest w ogóle nie ważne.
Żeby time-warpować musisz mieć włączone narzędzie Time Warp (przycisk między Mute a Draw).
- Piotr
Ta pusta ścieżka to ścieżka video, ale to jest w ogóle nie ważne.
Żeby time-warpować musisz mieć włączone narzędzie Time Warp (przycisk między Mute a Draw).
- Piotr
No wlasnie nie wiem o co chodzi. Facet na filmie klika "time warpem" na tą scieżkę i na scieżce "tempo track" od razu pojawia mu się punkt i tempo zmienia się od tego wlasnie punktu. U mnie te punkty na scieżce tempa nie chcą się pokazywać, a tempo zmienia się dla całego projektu...
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Musisz miec automatyke tempa wlaczona, zeby toto dzialalo wten sposob (przycisk na pasku transportu, pod klikiem).
- Piotr