...
Troszeczkę bajeczki opowiadasz. Czy miałeś okazje pracować na PT9 i RME? Jeśli nie, to nie snuj teorii które nie są prawdziwe, bo PT9 z kartami RME działa bez zarzutu. To samo dotyczy stwierdzenia, ze ASIO na PT to tylko teoria. Za sterownik ASIO nie odpowiada sam PT, lecz sama karta i jej sterownik - co za sobą niesie, że jaka karta taki sterownik i działanie. Szukanie wady w samym PT jest z lekka na wyrost moim zdaniem....
Kolego, czy miałeś okazję pracować na PT9 i innej karcie niż RME? Jeśli nie, to nie zarzucaj mi opowiadanie bajeczek, bo zbyt wielu użytkowników z mojego otoczenia i na całym świecie zgłasza problemy z kompatybilnością PT9 z innymi interfejsami. Zresztą, jeśli moja karta współpracowała wyśmiecie z Cubase, i wiem, że równie dobrze daje sobie radę z innymi DAW, a pod PT9 są problemy, to czy Ci się to podoba czy nie, wysuwam taki a nie inny wniosek.
Kolego, ja nie mialem okazji pracowac z PT9 na innej karcie jak RME i nie wiem co to zmienia. Oznajmiasz wszystkim, wprowadzając ludzi w błąd, że PT9 nadaje sie tylko do pracy a kartami Avid'a, opierając swe tezy na własnym przykładzie. To, że PT9 nie śmiga pod Twoją kartą, nie czyni go badziewnym i nie oznacza tego, że nie będzie dobrze pracował z inną kartą.
Na tej właśnie podstawie, na podstawie Twojej opinii, napisałem że opowiadasz bajeczki, co nadal podtrzymuję, bo to nie prwda że PT9 nadaje sie tylko i wyłącznie do pracy z kartami Avid'a.