Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Akton
Kontakt Player 2 - dziwne zjawisko
To jest rzeczywiście dziwne. Mam bibliotekę NI Vienna Concert Grand. Po zainstalowaniu sama weszła sobie do Kontakt Player 2 i ładnie tam wygląda, jednak przy próbie załadowania brzmienia uprzejmie informuje, że "file is corrupt". Dlaczego więc tam wlazła, skoro nikt jej nie prosił i skoro nie ma z niej w Kontakt Player żadnego pożytku? Oczywiście w Kontakt 4 nie ma już "file is corrupt". File jest i gra :)
Możecie to jakoś wyjaśnić?
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
-
edneysis
autor: edneysis » piątek 19 lut 2010, 10:58
Pewnie dlatego ze Kontakt Player 2 jest juz stary, i nie jest w stanie odtworzyc nowych bankow, ale jest w stanie je wykryc:)
-
Finito - Posty:12
autor: Finito » wtorek 22 mar 2011, 21:00
...Pewnie dlatego ze Kontakt Player 2 jest juz stary, i nie jest w stanie odtworzyc nowych bankow, ale jest w stanie je wykryc:)...
witam! Wybrałem ten temat,bo jest najbliższy mojemu problemowi. Mam pakiet orkiestrowy east west i uruchamiam go przez kontakt player. Problem polega na tym, że w moim kontakcie można załadować tylko 8 instrumentów na raz maksymalnie. Nie da się wiecej. Czy jest gdzieś w sieci dostępny kontakt, w którym można załadować więcej instrumentów?
Słyszałem, że chodzi o aktualizację kontakta. Kłopot jednak jest taki, że zainstalowane ma wszystkie instrumenty w osobnych katalogach: "brass","strings", "windwoods" oraz "percussion". Zainstalowałem kontakt 4,ale to nic nie da bo w kontakt 4 nie można puścić czterech zupełnie odmiennych ścieżek do bibliotek instrumentów.
Co mam zrobić? Jakiego kontakta zainstalować, bym mógł załadować wiecej niż 8 instrumentów - i najlepiej przemieszanych....skrzypce razem z tuba..??
Finio
-
Pietro - Posty:771
witam! Wybrałem ten temat,bo jest najbliższy mojemu problemowi. Mam pakiet orkiestrowy east west i uruchamiam go przez kontakt player. Problem polega na tym, że w moim kontakcie można załadować tylko 8 instrumentów na raz maksymalnie.
----
To pewnie nie Kontakt player, a Kompakt.
----
Nie da się wiecej. Czy jest gdzieś w sieci dostępny kontakt, w którym można załadować więcej instrumentów?
Słyszałem, że chodzi o aktualizację kontakta. Kłopot jednak jest taki, że zainstalowane ma wszystkie instrumenty w osobnych katalogach: "brass","strings", "windwoods" oraz "percussion". Zainstalowałem kontakt 4,ale to nic nie da bo w kontakt 4 nie można puścić czterech zupełnie odmiennych ścieżek do bibliotek instrumentów.
----
Mozna wszystko, tylko trzeba instrukcje przeczytac ;).
- Piotr
-
dust - Posty:190
- Piotr...
----------
Najbardziej rozwalają mnie tutaj takie odpowiedzi.
-
luuk
jak sie nie uda wiecej załadować to chyba można włączyć następnego playera :) to darmowy sampler wiec chyba nei ma co wymagać zeby miał te same możliwości co płatny Kontakt
-
Finito - Posty:12
...
- Piotr...
----------
Najbardziej rozwalają mnie tutaj takie odpowiedzi. ...
----------
Spoko, już sobie poradziłem...Na razie wszystko działa supereczko.
Aha, ...i mnie także rozwalają tutaj takie odpowiedzi;-))
Finio
-
...
- Piotr...
----------
Najbardziej rozwalają mnie tutaj takie odpowiedzi. ...
-----------
Zazwyczaj jestem chetny do pomocy. Ale rozwala mnie jak ktos pisze, ze definitywnie czegos sie nie da zrobic, podczas kiedy sie da i wymaga to minute samodzielnej wykminy ;).
- Piotr
-
Chodzi o zwykle ludzkie szanowanie czasu innych uzytkownikow.
Mamy ogolnikowy, kiepsko opisany problem, z bledami w tresci. Wskazalem jaki byl blad w rozumowaniu ("nie da sie") oraz najskuteczniejszy i najbardziej ogolnikowy sposob jego rozwiazania (dajacy wskazowki jak to dalej ugryzc).
Mozna by sie rozpisywac na ten temat, "przepisywac" instrukcje, ale jak sami Panowie widzicie - nie bylo to jednak konieczne ;).
Na sensowne pytania z checia odpowiem, na takie to sie nie wiadomo jak zabrac z odpowiedzia ;).
- Piotr