zrobilem przesiadke z windows 7 na xp 32 bit i cubase 6 nie chce odpalac, pojawia sie komunikat - Aplikacja nei została wlasciwie zainicjowana ((
czy trzeba miec service pack 3?
zrobilem przesiadke z windows 7 na xp 32 bit i cubase 6 nie chce odpalac, pojawia sie komunikat - Aplikacja nei została wlasciwie zainicjowana ((
czy trzeba miec service pack 3?
...
czy trzeba miec service pack 3?...
1. Pierwsze pytanie. Po co to (przesiadke uwsteczniającą) zrobiles?
2. Próbujesz uruchomić 64 bitotową aplikacje w 32 bit systemie. To sie nigdy nie uda.
...
...
1. Pierwsze pytanie. Po co to (przesiadke uwsteczniającą) zrobiles?
2. Próbujesz uruchomić 64 bitotową aplikacje w 32 bit systemie. To sie nigdy nie uda. ...
JoachimK i pietras pisali wczesniej ze im działa bez problemu
ale cubase 6 oferuje zapytanie czy wybrac 64 cz 32 a teraz na xp 32 bit wogole nie pokazuje tego czy wybrac 64 czy 32
...
Oczywiście, że trzeba mieć service pack 3. Jeżeli nie pyta, którą instalację ma wybrać, to spróbuj wybrać ten tryb manualnie z folderu na płycie. Wtedy powinno uruchomić 32 bit instalkę.
Swoją drogą też bym Ciebie namawiał na przejście do i7, bo naprawdę działa bardzo fajnie. A na 64 bitowym systemie już w ogóle bajka przy dużym RAM-ie.
Pozdrawiam,
Robert
ja ostatnio upgradowalem Cubase 4 Essential do C6
mam dwa komputery z oryginalnymi systemami XP, z tym ze na slabym kompie mam Home Edition, a na mocniejszej maszynie XP Pro 64bit
u mnie na oby dwoch systemach XP dziala wszystko bezproblemowo
mam tez Sonara 8 i mimo, ze Cakewalk pisze, ze nie wspiera XP 64bit, to tez sie instaluje i dziala OK, chociaz mialem problem z instalacja, ale po wylaczeniu Kasperskiego wszystko poszlo gladko
dodam jeszcze, ze nawet na karcie zintegrowanej na moim slabym kompie wszystko gra tak jak nalezy, ale nie testowalem z zadnymi instrumentami wirtualnymi, pewnie tutaj za wiele by nie pociagnelo
...
ja ostatnio upgradowalem Cubase 4 Essential do C6
mam dwa komputery z oryginalnymi systemami XP, z tym ze na slabym kompie mam Home Edition, a na mocniejszej maszynie XP Pro 64bit
u mnie na oby dwoch systemach XP dziala wszystko bezproblemowo
mam tez Sonara 8 i mimo, ze Cakewalk pisze, ze nie wspiera XP 64bit, to tez sie instaluje i dziala OK, chociaz mialem problem z instalacja, ale po wylaczeniu Kasperskiego wszystko poszlo gladko
dodam jeszcze, ze nawet na karcie zintegrowanej na moim slabym kompie wszystko gra tak jak nalezy, ale nie testowalem z zadnymi instrumentami wirtualnymi, pewnie tutaj za wiele by nie pociagnelo
... Mam pytanko-czy ktoś próbował przesiadki z Win 7 na XP.Trochę nie bardzo mi działa Cubase z Virusem i Win 7 64.Miałem wcześniej legalną Vistę (przez chwilkę tylko była zainstalowana) i pirata Cubase SX.Po przejściu na XP(też pirat) problemy znikły.Teraz Polaka stać na legala więc kupiłem kompa z Win7 64-(o Cubase sx mogłem juz tylko zapomnieć).potem Cubase Essentiel 5 a teraz Artist-wszystko legalne.No i nic nie chce działać jak kiedyś.Virus snow nie bardzo się integruje z Cubusiem (jak zmieniam latencję na ludzką to harczy a jaknie nie harczy to ma takie opóźnienie jak emerytw za kierownicą) Roland Juno G czasami jakieś wydaje dźwięki a czasem nie.Niestety starego kompa z piratem dałem bratu.