Halion Sonic - tylko na Vistę i Windows 7?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Mamoń
Kontakt:
Halion Sonic - tylko na Vistę i Windows 7?

Post autor: Mamoń » środa 02 mar 2011, 10:02

Zamówiłem właśnie halion sonica w związku z tym, że wersja upgrade do haliona playera kosztuje parę groszy i tu niespodzianka wyczytałem, że obsługuje tylko te dwa systemy :(. Ja w dalszym ciągu pracuję na XP i to w wersji 32bit mimo, że komputer obsługuje 64bit. Nic na ten temat w Audio Factory nie pisze!!! Wszystkiego dowiedziałem się na EiS i to już po zamówieniu produktu :( Na którymś z anglojęzycznych forum wyczytałem, że jednak chodzi na XP. Jak to jest naprawdę????
Systemu trochę boję się ruszać z uwagi na stare projekty....

Pozdrawiam
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Awatar użytkownika
Akton

Re: Halion Sonic - tylko na Vistę i Windows 7?

Post autor: Akton » środa 02 mar 2011, 10:10

Nie bój się ruszyć systemu - u mnie po przesiadce na Win.7 wszystkie projekty robione na XP chodzą jak złoto :) Daj już sobie spokój z XP - sam się przekonasz, że siódemka jest po prostu lepsza.

Pozdrawiam

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

TI

Post autor: TI » środa 02 mar 2011, 10:20

Na pewno będzie działał na XP skoro jego okrojona wersja dołączona do Cubase'a 6 śmiga elegancko (a nic o działaniu C6 na XP u Steinberga jak i dystrybutora nie wiedzą )

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » środa 02 mar 2011, 10:29

Przedwczoraj przesiadłem się na Win 7 64bit. Wszystko śmiga elegancko, jestem strasznie zadowolony. Bałem się 7 jak diabeł święconej wody, ale teraz nie wyobrażam sobie powrotu do XP :)

Mamoń
Kontakt:

Post autor: Mamoń » środa 02 mar 2011, 11:36

Wszystko jest o.k tylko kartę mam e-mu 1212m i nie zamierzam jej zmieniać, bo jestem z niej zadowolony, a z tego co widzę producent nie wspiera win7. Boję się, że wyjdzie z tego kupa :( Powoli zastanawiam się nad Vistą i nowym kompem. Z tym, że Viśta to podobno niewypał.
Mam jeszcze nowego lapka z 7 i prockiem i5 ale boje się zainstalowanej tam karty muzycznej...A lapek zawsze jest mniej wydajny od PC
Poza tym zmiana platformy przeraża mnie ze względu na poprzednie sesje...

TI- czyli u ciebie śmiga na XP-ku???

pyza

Post autor: pyza » środa 02 mar 2011, 11:36

Witam...
Ja pracowałem na xp a teraz na 7 i wszystko ok.
Aktualizowałem hypersonic 2 do halionsonic i co fajne nie wykasował mi hypersonica.Ciekawe czy aktualizacja z halionsonic do halionplayer wykasuje halionsonic???
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Mamoń
Kontakt:

Post autor: Mamoń » środa 02 mar 2011, 12:01

Czyli powinno dać radę :)

Dzięki Pyza

pyza

Post autor: pyza » środa 02 mar 2011, 12:02

...Czyli powinno dać radę :)

Dzięki Pyza...

Ale jednak polecam win 7 ---lepszy

cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » środa 02 mar 2011, 12:03

Po 2-3 dniach będziesz się śmiał z tego pytania.

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 02 mar 2011, 12:55

...Wszystko jest o.k tylko kartę mam e-mu 1212m i nie zamierzam jej zmieniać, bo jestem z niej zadowolony, a z tego co widzę producent nie wspiera win7. Boję się, że wyjdzie z tego kupa :( Powoli zastanawiam się nad Vistą i nowym kompem. Z tym, że Viśta to podobno niewypał.

Vista jest niestety taka, jaka jest, więc nie polecam. Mam również E-mu 1212m. Nie ma sterowników do 7, więc jedynym problemem jest to, że nie słychać innych aplikacji typu Windows Media Player, Quick Time czy innych. Działają po resecie karty, ale jak później dotknę DAW'a lub jakiegokolwiek instrumentu, to przestają. Jest to jedyny problem, bo poza tym wszystko w aspekcie mojego studia chodzi jak burza :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

ODPOWIEDZ