Cubase 5 - dwóch użytkowników
- Muzykant1987
Czy da sie korzystac tak na 2 fronty czy kazdy musi miec Ilok swojego?
- Łukasz1985
Re: Cubase 5 - dwóch użytkowników
...Mam w Planie kupic cubase 6 i chodzi o to ze będe chciał skopiowac org i wysłać dla brata by tez pracował
Czy da sie korzystac tak na 2 fronty czy kazdy musi miec Ilok swojego?...
Niestety kazdy musi miec swojego elicensera.
[addsig]
- Piotr
- Muzykant1987
- Piotr...
Piotrze to co proponujesz by kupiony cubase dzialal u mnie i brata? co musimy miec?
Jedyna operacja na jaką sobie możesz pozwolić to skopiowanie tej płyty jako kopii zapasowej,aby oryginalnej płyty nie poniszczyć. Wersja z jaką kupujesz płytę to wersja na jedno stanowisko. Więc jeśli chodzi o legalność tego procederu, to tak jak napisałem wyżej. Nie masz lincencji na kilka stanowisk.
- Muzykant1987
mam obecnie cubase 5, czy on jest tylko pod viste 64 bit?
- morpheus70
...jeszcze jedno pytanie:
mam obecnie cubase 5, czy on jest tylko pod viste 64 bit?...
Kolego, na pudełeczku jest wszystko napisane :)
...
Wersja z jaką kupujesz płytę to wersja na jedno stanowisko. Więc jeśli chodzi o legalność tego procederu, to tak jak napisałem wyżej. Nie masz lincencji na kilka stanowisk....
Nieprawda. Możesz używać program na więcej niż jednym stanowisku. Ale musisz przenosić swój klucz USB, bo licencja jest zapisana na kluczu a nie stanowisku komputerowym.
...Mam w Planie kupic cubase 6 i chodzi o to ze będe chciał skopiowac org i wysłać dla brata by tez pracował
W twoim przypadku, brat musi posiadać swój e-licencer, a to praktycznie równoznaczne z zakupem osobnej licencji.
...
W twoim przypadku, brat musi posiadać swój e-licencer, a to praktycznie równoznaczne z zakupem osobnej licencji.
Biję się w pierś. Kolega ma racje, zapomniałem że klucz jest na USB więc można instalować na innych staowiskach. Z góry dziękuję za zwrócenie uwagi.
.