Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
luuk
Re: Komplete 7 - problem z instalacją niektórych aplikacji
Mowa tu jest oczywiście o Kontakcie 4. Na czym polegają te ustawienia? Czy ktoś mógłby to łopatologicznie wyjaśnić?
chodzi o to że sample mają dość spore rozmiary np taki fortepian...niskie dzwieki wybrzmiewają ok minuty...i tyle ma sampel...kontakt ładuje do pamięci tylko kilka sekund (i to własnie można ustawić ile) a reszta w razie potrzeby jest czytana z dysku
-
luuk
tzn to jest o wiele bardziej skomplikowane ...ale najprościej pisząc tak to wygląda
-
Akton
...
tzn to jest o wiele bardziej skomplikowane ...ale najprościej pisząc tak to wygląda...
Oczywiście, Luuk, rozumiem, ale pytałem, w jaki sposób i gdzie to ustawić? :)
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
-
Blaviken - Posty:183
autor: Blaviken » wtorek 15 lut 2011, 13:41
Nie pamiętam czy o tym pisałem ale moja metoda na instalacje kobylastych bibliotek z płyt jest taka że zaraz po zakupie robię obrazy płyt zawartych w zestawie, spisuję klucz do pliku tekstowego i zamykam pudło do szafy zapominając o nim. Obrazy płyt mam w katalogach na dysku przenośnym albo na drugim dysku w maszynie. Tworzenie obrazu płyty trwa krócej niż instalacja softu z płyt a potem, już z wykorzystaniem obrazu, ponowna instalacja, reinstalacja itp. to moment w porównaniu z męką z płytami. Wystarczy mieć jakiś Daemon Tools albo inne ustrojstwo do odczytu obrazów i jazda. Nie wyobrażam sobie stawiania systemu i "walenia" z płyt Komplete, Omnisphere, Symphobii czy Evolve. Cały dzień by zeszło ;)
Co do Kontakt Playera to mi po instalacji "Komplete 6" Kontakt Player nie zniknął tak jak po instalacji "Kore 2" w pełnej wersji nie zniknął Kore Player. Co więcej miałem zainstalowaną Kontakt Playera 3.5 jak i 4.0 jednocześnie z pełną wersją Kontakt 4 i wszystko to działało tym bardziej że jak odinstalowałem Kontakty w wersji Player to projekty w których ich używałem nie umiały załadować w ich miejsce samodzielnie pełnej wersji Kontakt 4 (w sumie logiczne bo z punktu widzenia DAW to są inne wtyczki). Nie wiem skąd masz wersję Kontakt 4.5 bo najbardziej aktualna wersja to obecnie 4.13 (jest więcej cyferek w wersji a nie chciało mi się przepisywać ;) ) pomijając betę obecnie w fazie testów :) Generalnie cały soft aktualizujesz za darmo za pomocą dołączonej aplikacji od NI o nazwie "Service Center" która prócz aktywacji sprawdza czy masz najnowsze wersje oprogramowania i jeśli tak nie jest informuje Cie o tym i pozwala je pobrać.
Pozdrawiam.
www.blaviken.com
-
luuk
Oczywiście, Luuk, rozumiem, ale pytałem, w jaki sposób i gdzie to ustawić? :)...
globalnie dla wszytkich instrumenytów ..options i tam zakładka memory
można to też zmieniać indywidualnie do każdego otwartego instrumentu...czyli wciska sie w instrumencie znaczek klucza :) tam jest zakładka instrument options i tam DFD.