Samplitude 11 - za długa lista VST

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Boono
Samplitude 11 - za długa lista VST

Post autor: Boono » sobota 12 lut 2011, 13:33

Witam

Pracuję na Samplitude 11, i zapragnąłem przetestować nowy zestaw wtyczek waves.
Zainstalowałem, następnie szukam w vst, a tu....wtyki nie mieszczą się na ekranie. :D:D
Żadna manipulacja kursorami nie przeciąga listy z "zakazanych" rejonów.

Czy ktoś poradził sobie z tym problemem? Jest jakaś opcja w Samplitude edycji organizacji wtyczek?

P.S. Taka organizacja jest możliwa np. w Wavelab

Pozdrawiam
Magister Sztuki

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Samplitude 11 - za długa lista VST

Post autor: DJOZD » sobota 12 lut 2011, 14:10

...Witam

Zainstalowałem, następnie szukam w vst, a tu....wtyki nie mieszczą się na ekranie. :D:D

Czy ktoś poradził sobie z tym problemem? Jest jakaś opcja w Samplitude edycji organizacji wtyczek?

Pozdrawiam
...

Wchodzisz do folderu gdzie lezą wszytskie vst, i zwyczajnie edytujesz nazwy folderów lub plikow. W tedy ich szyk bedzie taki jak nazwy folderow. Najlepiej korzystac z numeracji na początkach nazw folderów. Wtedy masz pełną kontrole nad ich kolejnoscią.

Swoja drogą jaka ty masz rozdzielczosc ekranu?  

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » sobota 12 lut 2011, 14:35

Dziwna sprawa że nie widzisz ja w FL Studio jak rozwinę liste to zmieściłoby sie z 500 komórek.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 12 lut 2011, 14:42

Pozatym dx'y pojawiają sie w rzedach jeden kolo drugiego. Vst'ki mają przewijarkę na dole gdy lista jest zbyt dluga. Wiec teoretycznie mozna ich tam załadować dowolną ilosc.

Awatar użytkownika
Boono

Post autor: Boono » sobota 12 lut 2011, 20:06

...
...Witam

Pozdrawiam
...

Wchodzisz do folderu gdzie lezą wszytskie vst, i zwyczajnie edytujesz nazwy folderów lub plikow. W tedy ich szyk bedzie taki jak nazwy folderow. Najlepiej korzystac z numeracji na początkach nazw folderów. Wtedy masz pełną kontrole nad ich kolejnoscią.

Swoja drogą jaka ty masz rozdzielczosc ekranu?  ...

Z tym , że na liście vst pojawia się jedna pozycja "WaveShell-vst".I w momencie naprowadzenia kursora na nią, wtyczki waves "zalewają" cały ekran.

(W folderze vst znajduje się tylko jeden plik - WaveSell.dll, który jest pomostem dla wtyczek z folderu waves - a grupowanie w głównym folderze nic nie daje.

Co prawda rozdzielczość ekranu (1024) jest mała.

Pozatym pluginy nie układają się, jak podano wyżej, w pionowym słupku z możliwością przewijania, tylko rozkładają się dokładnie na całym ekranie - bez możliwości przewijania.

Magister Sztuki

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 12 lut 2011, 21:36

Z tym , że na liście vst pojawia się jedna pozycja "WaveShell-vst".I w momencie naprowadzenia kursora na nią, wtyczki waves "zalewają" cały ekran.

(W folderze vst znajduje się tylko jeden plik - WaveSell.dll, który jest pomostem dla wtyczek z folderu waves - a grupowanie w głównym folderze nic nie daje.

I raczej nic innego z powyższego powodu nie zrobisz. Jeśli host nie zadba o sposób wyświetlania, z Waves będą problemy.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 12 lut 2011, 22:06

...

Co prawda rozdzielczość ekranu (1024) jest mała. 
...

Masz jakiś mega pakiet z waves'a. Dokup do niego porządny monitor 24" LCD Full HD i problem zniknie. 

W sumie to nawet na zwykłym 21" 1680x1050 tez wszysciutensko wyswietli sie bardzo sobrze. Koszt prawie  żaden.  

ODPOWIEDZ