Witam! Wiem ze moze sie niektórym wydac moje pytanie lamerskie ale nigdy wczesniej nie byłem zmuszony do wykonywania podobnych operacji w cubase... Otórz zrobiłem sobie projekt, w zasadzie sciezke midi z baniakami i druga midi z basem. Kumpel dograł mi do tego scieżke audio z gitarą... Teraz się okazało, ze jest troche za wolno, zwiększam tempo w projekcie, sciezki midi przyspieaszają a ta audio stoi oczywiście w miejscu. W jaki sposób w cub5 moge dopasowac szybko sciezke audio do midi? z góry dzieki za odp!
Cubase 5 - dopasowanie tempa ścieżki audio do ścieżki MIDI
Re: Cubase 5 - dopasowanie tempa ścieżki audio do ścieżki MIDI
hah! juz wiem! proszę mistrza ceremonii o usunięcie posta! przepraszam za zamieszanie
...
Witam! Wiem ze moze sie niektórym wydac moje pytanie lamerskie ale nigdy wczesniej nie byłem zmuszony do wykonywania podobnych operacji w cubase... Otórz zrobiłem sobie projekt, w zasadzie sciezke midi z baniakami i druga midi z basem. Kumpel dograł mi do tego scieżke audio z gitarą... Teraz się okazało, ze jest troche za wolno, zwiększam tempo w projekcie, sciezki midi przyspieaszają a ta audio stoi oczywiście w miejscu. W jaki sposób w cub5 moge dopasowac szybko sciezke audio do midi? z góry dzieki za odp!...
Można to zrobić ale tak z głowy nie pamiętam. Muszisz w opcjach audio przy ścieżce gitary odznaczyć kwadracik (chyba activate) i wpisać taką samą ilość bitów jaka była podawana przez metronom w trakcie nagrywania ścieżki audio.
Jak to zrobisz, zmiana tempa w projekcie powodować będzie również dopasowanie ścieżki audio, jaką zaznaczyłeś
...
Witam! Wiem ze moze sie niektórym wydac moje pytanie lamerskie ale nigdy wczesniej nie byłem zmuszony do wykonywania podobnych operacji w cubase... Otórz zrobiłem sobie projekt, w zasadzie sciezke midi z baniakami i druga midi z basem. Kumpel dograł mi do tego scieżke audio z gitarą... Teraz się okazało, ze jest troche za wolno, zwiększam tempo w projekcie, sciezki midi przyspieaszają a ta audio stoi oczywiście w miejscu. W jaki sposób w cub5 moge dopasowac szybko sciezke audio do midi? z góry dzieki za odp!...
zeby ścieżka audio "rozciągała" sie czy też "kurczyła" ...tam gdzie masz "zegarek" na ścieżce audio wciskasz "nutkę"...klikasz na plik audio...z boku zakładka definition ..tam wpisujesz tempo oryginalne ścieżki audio i wciskasz kwadracik z "nutką"....po tym zabiegu podczas zmiany tempa plik audio sie dopasowuje