Macieju, podeślij mi na email (infoATjhDOTnetDOTpl) l taki jeden nie za długi wave (wsadzony do RARa lub ZIPa).
Jacek
Windows 7 - problem z otwieraniem plików wav
Re: Windows 7 - problem z otwieraniem plików wav
Milo znowu z Toba pogadac ... Jacku, nie jestem pewien (musze to sprawdzic) czy zjawisko wystepuje w przypadku czytania jednego tylko pliku. Wiem na pewno, ze nowe pliki zrobione ostatnio (w Windows XP), ulokowane w innym folderze i potem przeniesione do laptopa z Windows 7 nie sprawiaja klopotu. Zatem konfliktowe sa tylko pliki pobrane z tego olbrzymiego foldera 50GB. W celach eksperymentalnych wypalilem DVD z kilkuset plikami wybranymi przypadkowo z tego foldera i usilowalem to przejrzec w Explorerze Windows 7 - z opisanym juz rezultatem. Monitoring zachodzacych w tym momencie procesow ukazuje explorer.EXE czytajacy 4, 5, czasem 6 plikow z poczatku listy - w petli i bez konca, wyciskajac 75% mocy z wszystkich 8-miu cylindrow CPU. Procesor wykonuje miliony operacji w ciagu sekundy. Niestety zamkniecie Explorera nie konczy tego bicia piany i trzeba go zabic w Task Manager albo zrobic Restart. Ta sama eksperymentalna kolekcja plikow oczyszczona z wszelkich dodatkow (metadata, markery, cue points, beatmapping, LIST itd.) jest bezproblemowa, ale rowniez malo uzyteczna.
Ciesze sie, ze masz chec rozgryzc te zagadke, bedziemy w kontakcie.
Maciej Dobrski.
Ciesze sie, ze masz chec rozgryzc te zagadke, bedziemy w kontakcie.
Maciej Dobrski.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
- wojtek_kow
Re: Windows 7 - problem z otwieraniem plików wav
Ja całą zabawę robiłem na jednym pliku, wygenerowanym w FL Studio 9 na Windows XP i przeniesionym w postaci spakowanej na komputer z Windows 7 Home Premium 64 bit, więc problem może powodować nawet jeden plik z całej olbrzymiej kolekcji "niepodobający" się windowsowi .
Wojtek Kowalski
Wojtek Kowalski