Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Apollin - Posty:7
Wielokanałowe VST
autor: Apollin » poniedziałek 10 sty 2011, 13:55
Witam
Czy przy wtyczkach jak Omnisphere , Stylus etc. istnieje moliwość nakładania zewnetrznych efektów na poszczególne kanały? przykładowo chciałbym przepuścić całość przez comp ale np tylko jeden kanał przez jakis reverb , czy jest to mozliwe bez exportowania wszystkiego do audio ?
albo czy istnieje jakis sposób aby tylko pojedyńcze "klocki" MIDI odpalały sam Reverb ?
CS 5
Nie wiem czy wszystko jasno opisałem z góry sry
-
NeckUno1
autor: NeckUno1 » poniedziałek 10 sty 2011, 14:15
Obawiam się, że takie wtyczki wysyłają sumę wszystkich kanałów razem do jednego toru na mikser. Jeśli chcesz przepuścić konkretny kanał przez efekt, to jesteś zmuszony korzystać z tych, które oferuje wtyczka VST. Może się mylę, bo być może istnieją wtyczki z opcją SEND i RETURN, jednak sam się z tym nie spotkałem. Może koledzy z forum będą wiedzieli coś więcej. Nie rozumiem natomiast o co chodzi z tymi klockami MIDI.
Później bo teraz nie mam czasu :)
-
richtig - Posty:845
autor: richtig » poniedziałek 10 sty 2011, 14:27
Nie wiem czy akurat podane przez Ciebie wtyczki posiadają wiele wyjść (instrukcja Ci pomoże), ale wiele im podobnych sampleplayerów owszem. I wtedy ślad który chcemy obrobić wysyłami na inne wyjście, widziane przez DAW jako kolejną ścieżkę i tam obrabiamy.
www.myspace.com/pchelki
-
Tadeo
-
Kontakt:
autor: Tadeo » poniedziałek 10 sty 2011, 21:36
oczywiście jest taka możliwość, wystarczy uruchomić wspomniane instrumenty w raku (F11)aktywować multi out i wówczas w mixerze C5 będziesz mógł nakładać zew efekty na poszczególne brzmienia
klockiem midi odpalać reverb...ale po co skoro jest pełna automatyka