Cubase 5 - pliki AAF

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
ChrisR
Cubase 5 - pliki AAF

Post autor: ChrisR » środa 05 sty 2011, 14:16

Witam

Próbuję zaimportować sesję dźwiękową z Avid Media Compser 5. Przy projekcie HD nie ma mozliwości eksportu do OMF-a tylko do formatu AAF. Czy jest jakaś możliwość imprtu takich plików do Cubase (bezpośrednio tylko OMF)? Jeżeli nie ma , to czy na PC otworzę taką sesję z AVIDA prwidłowo, w jakimś programie poza Pro Tools (próbowałem w Sony Vegas Pro 9) ale zawiesza się.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

[addsig]

Awatar użytkownika
Dobmatt

Re: Cubase 5 - pliki AAF

Post autor: Dobmatt » środa 05 sty 2011, 18:57

Chyba spodziewasz sie cudu. AVID to znakomita marka, ale natywnie zwiazana z Apple. Przeniesienie projektu w tym formacie do srodowiska Windows (Vegas) wydaje mi sie zadaniem niemozliwym do wykonania.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

ChrisR

Re: Cubase 5 - pliki AAF

Post autor: ChrisR » piątek 07 sty 2011, 11:47

...Chyba spodziewasz sie cudu. AVID to znakomita marka, ale natywnie zwiazana z Apple. Przeniesienie projektu w tym formacie do srodowiska Windows (Vegas) wydaje mi sie zadaniem niemozliwym do wykonania.... 
dzięki za odpowidź, ale problem udło się obejść przenosząc sesję AVIDA Z HD do projektu SD. A co do cudów.. to SONY VEGAS zwłaszca wersja 10 jest to bardzo dobry program i w zakresie obróbki audio zwłaszcza w konteksie udźwiękawiania projektów Video, przewyższa  w niejednej sytuacji podstawową Pro Tools 9!

ODPOWIEDZ