Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Jarek_Zand
Emulator X3 i Widows 7
autor: Jarek_Zand » poniedziałek 27 gru 2010, 18:47
Przymierzam się do zakupu Emulatora X3. Mam jednak pewną wątpliwość, którą mam nadzieję rozwiejecie.
Sampler ten jest obecnie kompatybilny z Windows XP oraz Vista. Odnoszę wrażenie, że nowy właściciel E-MU czyli Creative Labs przyjął wobec instrumentów software-owych E-MU politykę marketingową, która polega na czekaniu aż “umrą” i znikną z rynku. Jeśli mam rację to Emulator X3 nie będzie już rozwijany i nie będzie dla niego wsparcia technicznego.
W takiej sytuacji, jesli zmienię system operacyjny z Visty na Windows 7 lub następcę, to czy Emulator X3 da się zainstalować i czy będzie działał jako VSTi?
Pozdrawiam!
-
Akton
autor: Akton » poniedziałek 27 gru 2010, 20:26
Po wejściu w Win7 wszystkie VSTi chodzą bez zarzutu. A Emulator? Być może rzeczywiście umrze, gdyż w mojej opinii nie jest to ósmy cud świata.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
-
Andyeis - Posty:108
autor: Andyeis » poniedziałek 27 gru 2010, 22:40
...Przymierzam się do zakupu Emulatora X3. Mam jednak pewną wątpliwość, którą mam nadzieję rozwiejecie.
Sampler ten jest obecnie kompatybilny z Windows XP oraz Vista. Odnoszę wrażenie, że nowy właściciel E-MU czyli Creative Labs przyjął wobec instrumentów software-owych E-MU politykę marketingową, która polega na czekaniu aż “umrą” i znikną z rynku. Jeśli mam rację to Emulator X3 nie będzie już rozwijany i nie będzie dla niego wsparcia technicznego.
W takiej sytuacji, jesli zmienię system operacyjny z Visty na Windows 7 lub następcę, to czy Emulator X3 da się zainstalować i czy będzie działał jako VSTi?
Pozdrawiam!...
Jutro będę instalował X2 na Wndows 7 Jeśli temat nie zniknie o dam znać
Silnik tego samplera o absolutna doskonałość i perfekcja
-
Jarek_Zand
autor: Jarek_Zand » wtorek 28 gru 2010, 18:37
Na forum KVR znalazłem odpowiedź na swoje pytanie odnośnie Windows 7. - Tak Emulator X3 działa.
...
Po wejściu w Win7 wszystkie VSTi chodzą bez zarzutu. A Emulator? Być może rzeczywiście umrze, gdyż w mojej opinii nie jest to ósmy cud świata.
...
Ósmy cud to nie jest, szczególnie jak się porówna objętość biblioteki sampli z konkurencją. Ale... filtry Z-Plane są nie do podrobienia.