Ubergate - problem z serialem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
pyza
Ubergate - problem z serialem

Post autor: pyza » piątek 19 lis 2010, 11:13

Witam...

zakupiłem wczoraj wtyczkę ubergate na stronie http://www.producerloops.com.

Dostałem mail.z linkiem do pobrania oraz serial numer.

Pobrałem plik dll skopiowałem go do folderu z innymi wtyczkami.Po uruchomieniu wyrzuca komunikat że serial jest niepoprawny - nic dziwnego bo nie mam możliwości ani miejsca go wpisać.

Moje pytanie gdzie ten serial mam wpisać lub jakiego pliku od nich nie dostałem.

W instrukcji jest napisane tak

"To install Ubergate, simply copy the "Electronisounds Ubergate.dll" file you just downloaded into the folder where you install your VST plug-ins. Now take the "Ubergate.Serial" file nd put in in the same folder! This serial file has a unique number that has been assigned to you only, so please do not share these files. Start up your host software and load Ubergate as you would load a VST FX. HAVE FUN!!"

Ze nie znam biegle angielskiego to chyba czegoś nie rozumie .

Proszę o pomoc,Korzystam z cubase 5 na win7 

cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Radomir

Re: Ubergate - problem z serialem

Post autor: Radomir » piątek 19 lis 2010, 11:41

"Ubergate.Serial" - to normalny plik z rozszerzeniem .serial więc zgodnie z tym co napisali należy go wkleić w to samo miejsce gdzie masz juz właściwy  .dll wtyczki.

Musi działać... 

pyza

Post autor: pyza » piątek 19 lis 2010, 13:11

..."Ubergate.Serial" - to normalny plik z rozszerzeniem .serial więc zgodnie z tym co napisali należy go wkleić w to samo miejsce gdzie masz juz właściwy  .dll wtyczki.
Musi działać... ...

no ok.ale skąd go mam wziąć..
wymyśliłem sobie że zrobię nowy txt który nazwę "Ubergate.Serial" a w środku będzie właśnie serial.Oczywiście zmieniłem rozszerzenie z txt na .serial Ale nie działa.Nie mam pojęcia o co chodzi...

Radomir

Post autor: Radomir » piątek 19 lis 2010, 14:12

Coś widocznie przeoczyłeś po drodze...plik z kluczem otrzymujesz po zakupie (np. mailem lub dostajesz linka do serwera gdzie on się znajduje itp...). Dobrze kombinowałeś ze stworzeniem własnego w notatniku ale w wielu przypadkach w treści nie ma kodu w postaci cyfr a zaszyfrowane "krzaczki". 

Radomir

Post autor: Radomir » piątek 19 lis 2010, 14:18

Jest jeszcze możliwość, że zmieniłeś jedynie nazwę na Ubergate.Serial a rozszerzenie dalej pozostało jako .txt bo nie masz aktywnej opcji pokazywania rozszerzeń w Windows.

Mam jednak nadzieję, że takiego szkolnego błedu nie można popełniać na tym etapie...:) 

pyza

Post autor: pyza » piątek 19 lis 2010, 14:38

...Jest jeszcze możliwość, że zmieniłeś jedynie nazwę na Ubergate.Serial a rozszerzenie dalej pozostało jako .txt bo nie masz aktywnej opcji pokazywania rozszerzeń w Windows.
Mam jednak nadzieję, że takiego szkolnego błedu nie można popełniać na tym etapie...:) ...

No nie oczywiście że nie wszystko zrobiłem ja mi doradziłeś ale nic z tego.

Radomir

Post autor: Radomir » piątek 19 lis 2010, 17:14

W tym momencie należałoby sie skontaktować z Electronisounds bo jeżeli jesteś absolutnie pewnien, że wszystko dobrze wpisujesz zgodnie z wytycznymi to problemem może być nieprawidłowy numer seryjny. Nikt Ci raczej w tym nie pomoże, trzeba sobie radzić:)

ODPOWIEDZ