FXpansion Guru CM - problem z licencją

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
schmaletz
Re: FXpansion Guru CM - problem z licencją

Post autor: schmaletz » czwartek 21 paź 2010, 10:45

Panie Redaktorze Chabinka!

Po co tyle agresji?

Wyraziłem tylko swoje przypuszczenie.

Wronek

Post autor: Wronek » czwartek 21 paź 2010, 13:33

......Mi się nie udało zainstalować bez połączenia internetowego...

Nie ma najmniejszego problemu z instalacją owego programu. Generalnie wystarczy tylko przeczytać ze zrozumieniem co mieliśmy do powiedzenia w naszym magazynie na temat jego instalacji. Ot i wsjo.
Jeśli ktoś ma zaś ochotę załatwić to po "swojemu", to niech pisze już na Onet. Jak dotąd tylko tam bezboleśnie przechodzą wszelakie bzdury. ...

-------------------------------------

No właśnie - zapytałem, bo nie mam egzemplarza eis, więc przeczytać nie mogę (a chcę kupić). Moje pytanie dotyczy wyłącznie problemu instalacji GURU na komputerze bez połączenia internetowego. Też wystarczy przeczytać ze zrozumieniem. No to jak?

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 21 paź 2010, 18:51

...No to jak? ...

Ano tak .

Autoryzacja GURU CM wymaga wykonania trzech kroków. Pierwsze dwa, czyli założenie konta na serwisie FXpansion i otrzymanie numeru seryjnego (serial number) można dokonać od biedy na innym komputerze. Piszę "od biedy", bo w momencie kiedy odpalisz po raz pierwszy program na komputerze połączonym z Internetem GURU sam Cię połączy z powyższym serwisem celem rejestracji konta. Dalej samemu(!) należy połączyć się tylko ze stroną www.fxpansion.com/guru aby pobrać serial (kod autoryzacji). A to dlatego, iż jest to strona specjalna, stworzona tylko dla rejestracji wersji GURU CM. W wersji komercyjnej mamy z tym mniejszy problem.

Krok trzeci to autoryzacja programu - i tu zaczynają się schody gdyż GURU CM autoryzuje się tylko Online za pomocą podprogramu Licence Manager (wchodzącego w skład instalki) z komputera na którym został zainstalowany. Ot i wsjo .

Nie potrafię przy tym zrozumieć czemu to nie chcesz podłączyć swego komputera do Internetu, przynajmniej na okres owej instalacji.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Wronek

Post autor: Wronek » sobota 23 paź 2010, 12:16

Nie potrafię przy tym zrozumieć czemu to nie chcesz podłączyć swego komputera do Internetu, przynajmniej na okres owej instalacji. ... 

----------------------------------

Po prostu, połączenie z internetem mam tylko drogą "radiową". Musiałbym przekładać kartę z jednego kompa do drugiego. Szkoda, że tak wygląda instalacja darmowego softu. Płatne produkty, choćby East West, takich ograniczeń nie mają, no ale wiadomo - kluczyk.

Redakcja

Post autor: Redakcja » sobota 23 paź 2010, 13:02

...Po prostu, połączenie z internetem mam tylko drogą "radiową". Musiałbym przekładać kartę z jednego kompa do drugiego...

Teraz jasne.

... Szkoda, że tak wygląda instalacja darmowego softu. Płatne produkty, choćby East West, takich ograniczeń nie mają, no ale wiadomo - kluczyk...

Niestety, wszystko (jak to w życiu) ma swe plusy i minusy.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ