Cubase 5 - znikający dźwięk

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Szkatu
Cubase 5 - znikający dźwięk

Post autor: Szkatu » piątek 22 paź 2010, 01:04

Witam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc..Otóż kupiłem parę dni temu komputer-Athlon 3g razy3 , 4 giga pamięci. Posiadam kartę dźwiękową Esi Maya 44 e, pracuje na Win 7 64 bit.Po zainstalowaniu pełnej wersji Cubase 5 odkryłem pewien kłopot.Gdy najeżdżam na pulpit i np. wchodzę w sterwnk karty, gg, lub po prostu kliknę na pulpit, dźwięk się urywa.Czasem jest tak że powracam do programu wszystko gra, ale częściej jest tak , że powracam do programu i dźwięk się nie wydobywa z głośników.Na Cubase chodzi bo widać, ale tak jakby się nie łączyło z kartą, wtedy muszę zresetować ustawienia w Esi, powracam do programu i wtedy znów gra, w czym może tkwić problem.dziękuje bardzo za pomoc
Tworze muzykę..

_yard

Re: Cubase 5 - znikający dźwięk

Post autor: _yard » piątek 22 paź 2010, 07:26

Spróbuj tego:
Menu -> Devices -> Device Setup
Następnie na drzewa po lewej stronie okna zaznacz gałąź "VST Audio System" i na panelu po prawej stronie okna zaznacz (checkbox): "Release Driver When Application is in Background".

pzdr.

Szkatu

Post autor: Szkatu » piątek 22 paź 2010, 11:07

...Spróbuj tego:
Menu -> Devices -> Device Setup
Następnie na drzewa po lewej stronie okna zaznacz gałąź "VST Audio System" i na panelu po prawej stronie okna zaznacz (checkbox): "Release Driver When Application is in Background".

pzdr. ...

Niestety nie pomogło, nie wiem czy to jsest wina programy, może kart muzycznej, ale w sumie na Fl9 wszystko chodzi jak należy..
Tworze muzykę..

Pietro

Post autor: Pietro » piątek 22 paź 2010, 11:38

Bo trzeba odznaczyć, nie zaznaczyć :P

- Piotr 

ODPOWIEDZ