Acid Pro 7 - nierówne nagranie ścieżki

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
hidread
Acid Pro 7 - nierówne nagranie ścieżki

Post autor: hidread » wtorek 14 wrz 2010, 16:30

Witam. Jestem tu nowy, ale muzyką zajmuję się jakiś dłuższy czas. Ostatnio zakupiłem karte dźwiękową Focusrite Saffire 6 USB i mikrofon Rode NT1-A do tego działam na laptopie system: \\Vista 2gb ram, procesor 1,6 core duo - ale dlaczego o tym wszystkim pisze? no właśnie ponieważ mam problem z nagrywaniem wokali, używając Acid Pro 7 czy choćby Cool Edit Pro nie zgrywam mi równo wokalu do ścieżki instrumentalnej. Tzn. ktoś śpiewa, realnie równo, ale wokal nagrywa się za późno lub za wcześnie... minimalnie, ale automatycznie psuje to całość i w ogóle się nie klei. Czytałem o podobnym problemie, zainstalowałem program MaxMem, który ponoć ma na celu usprawnić wydajność pamięci RAM - niestety nie pomaga a problem hamuje wszystkie moje dalsze poczynania z nagraniami. Mam nadzieje, że ktoś pomoże mi rozwiązać tą zagadkę... 

Pozdrawiam,Dread. 

Awatar użytkownika
hidread

Re: Acid Pro 7 - nierówne nagranie ścieżki

Post autor: hidread » wtorek 14 wrz 2010, 16:32

...Witam. Jestem tu nowy, ale muzyką zajmuję się jakiś dłuższy czas. Ostatnio zakupiłem karte dźwiękową Focusrite Saffire 6 USB i mikrofon Rode NT1-A do tego działam na laptopie system: \\Vista 2gb ram, procesor 1,6 core duo - ale dlaczego o tym wszystkim pisze? no właśnie ponieważ mam problem z nagrywaniem wokali, używając Acid Pro 7 czy choćby Cool Edit Pro nie zgrywam mi równo wokalu do ścieżki instrumentalnej. Tzn. ktoś śpiewa, realnie równo, ale wokal nagrywa się za późno lub za wcześnie... minimalnie, ale automatycznie psuje to całość i w ogóle się nie klei. Czytałem o podobnym problemie, zainstalowałem program MaxMem, który ponoć ma na celu usprawnić wydajność pamięci RAM - niestety nie pomaga a problem hamuje wszystkie moje dalsze poczynania z nagraniami. Mam nadzieje, że ktoś pomoże mi rozwiązać tą zagadkę... Pozdrawiam,Dread. ...
ahh zapomniałem dodać, że zainstalowałem oryginalne oprogramowanie do karty po czym ASIO 4ALL

Awatar użytkownika
JzK

Post autor: JzK » wtorek 14 wrz 2010, 17:27

Witam. Myślę, że powinieneś korzystać z firmowych sterów do karty. Pokombinuj też z ustawieniami latencji.
Pozdrawiam
na luzaku ! jak zawsze

Awatar użytkownika
hidread

Post autor: hidread » wtorek 14 wrz 2010, 18:45

...Witam. Myślę, że powinieneś korzystać z firmowych sterów do karty. Pokombinuj też z ustawieniami latencji.
Pozdrawiam...

sugerujesz żeby odinstalować ASIO4ALL i pozostawić tylko sterowniki do karty? może ktoś zna dokładniej obsługe Acid Pro? czekam na dokładniejszą odp. odnośnie latencji, co gdzie, jak?

ODPOWIEDZ