Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
mytnik
Windows CE
autor: mytnik » poniedziałek 13 wrz 2010, 08:45
Witam, ostatnio natknąłem się na 7calowe mini laptopo-palmtopy z win ce za śmieszne pieniądze. Pomijając fakt, że wysypuje się z nich ryż, czy da się na tym uruchomić coś co będzie w stanie odpalic proste pliki dll, soundfonty itp?
pozdr
drummer
-
audiophone - Posty:510
-
Kontakt:
autor: audiophone » poniedziałek 13 wrz 2010, 14:17
...Witam, ostatnio natknąłem się na 7calowe mini laptopo-palmtopy z win ce za śmieszne pieniądze. Pomijając fakt, że wysypuje się z nich ryż, czy da się na tym uruchomić coś co będzie w stanie odpalic proste pliki dll, soundfonty itp?
pozdr...
hmmm... myślisz o tym poważnie ?
podaj linka do tego sprzętu, z chęcią zobaczył bym co to za twór.
jeżeli chcesz coś mini, co pozwoli Ci na grę na żywo z wykorzystaniem barw, porozglądaj sie za iPod'ami touch.
Windowsy CE, czy tam mobile zostaw w spokoju od zadań pro audio...
Kiedyś miałem na mojego palmtopa Oprogramowanie które pozwalało na sampling + sequencing tego.
Importowałeś / nagrywałeś pliki wave + do tego był prymitywni sekwencer. wszystko układałeś klockowo + skromna edycja pliku wave.
To co reprezentują aplikacje pro audio na ipod / iphone przerasta moje pojecie. Znajdziesz praktycznie wszystko znan z Dużego DAW !
Przy tym genialna stabilność aplikaji !
http://www.myspace.com/audiophone
-
mytnik
autor: mytnik » poniedziałek 13 wrz 2010, 14:47
na aukcyjnym portalu wpisz w wyszukiwarke netbook daj sort wg ceny i gdzieś tam będzię sprzedawał to np online_hit za ok 230 zł.
parametry tego są takie:
Procesor: 300MHz VIA ARM 32bit CPU
Łączność: Wifi 802.11 a/b/g
Model procesora: VIA-ARM VT8500
Technologia RAM: DRAM 128M
Wyświetlacz:7" TFT HD
Maxymalna rozdzielczość :800x480
Monitor: 7" TFT
Karta Graficzna: Zintegrowana
Dysk twardy: NAND Fast Flash, 2GB
Slot PCMCIA: 1x SDCard slot
Ogólnie nie zależy mi na pro, tylko na podłączeniu interfejsu midi i wydobyciu jakis dzwiękow z naprawdę lekkich instrumentów, asio4all też mile widziane
pozdr
drummer
-
audiophone - Posty:510
-
Kontakt:
autor: audiophone » wtorek 14 wrz 2010, 11:40
Całkiem niezłe parametry za taką kasę...
ale, tak jak to pięknie ująłeś "wysypuje się z nich ryż"... z tym sprzętem, jest to rosyjska ruletka...
Gdzieś obiło mi się o wzrok i widziałem jakieś patche do tego windowsa na ASIO...
Co do soundfont playera szukam, szukam i narazie cisza...
Tak samo z MIDI na usb.
Powiem Ci szczerze, że zainteresował mnie ten temat, będę dalej wiercił to aż się nie przekonamy.
jakby nie było - prosty moduł za ok 230 zł... Ciekawe...
http://www.myspace.com/audiophone
-
mytnik
autor: mytnik » wtorek 14 wrz 2010, 17:28
jakby nie było - prosty moduł za ok 230 zł... Ciekawe......
dlatego tu truje :)
pozdr
drummer