Halion Sonic - nie taki lekki jak go opisywali...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Vibra
Re: Halion Sonic - nie taki lekki jak go opisywali...

Post autor: Vibra » sobota 17 lip 2010, 10:20

Witam

Ja mam pytanie odnosnie zmian barw i banków za pomocą kontrolera midi. W Hypersonic 2 robiłem to normalnie natomiast w Halion Sonic tak się nie da. Jak zapisać swoje barwy-ustawienia? Hypersonic mial tzw banki user w HS nie mogę tego znaleść. Ładowanie barw trwa długo. Jako moduł do grania live opdada.  

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » sobota 11 wrz 2010, 04:53

Pyza - mineły 2 miesiące odkąd kupiłeś Haliona Sonic, jak teraz na "zimno" oceniasz jego walory?

Jak to jest ze sprawami poruszonymi powyżej, przez kolegę?

Sam zamierzam poszerzyć spektrum brzmieniowe o barwy nazwijmy to "z zakresu GM"
dlatego ciekawi mnie ten instrument. Może ktoś z szanownych forumowiczów, też już ma własne doświadczenia? Gram na żywo trochę, więc jak to u keybordzistów imitacje żywych instrumentów przede wszystkim, ale i dobre elektro-dźwięki się przydadzą. Jak w tej materii w Halion Sonic? Może jakiąś prezentację na YouTube da się wykroić? Pozdrawiam

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 11 wrz 2010, 10:26

...
Witam.

A zatem po otrzymaniu paczuszki z hs od razu zabrałem się za instalację - która z resztą przebiegła bez problemów.Licencja idealnie zainstalowała się na kluczu.

po odpaleniu ukazał się przepiękny widok kosmicznego instrumentu i tu pierwszy minus

Grafika jest w bardzo ciemnym kolorze oraz nieaktywne funkcje również co staje się być bardzo mało przejrzyste.

Od razu zabrałem się za przeglądanie presetów - bardzo fajnie brzmiących.

Rozczarowanie nastąpiło podczas sprawdzania perkusji-chyba tylko jeden czy dwa presety w stylu dance.Szkoda.Ale za to biblioteka lopów bardzo fanie przygotowana pod elektroniczne dacowe brzmienie.

Po zrobieniu pierwszego 8-taktowego demo zaskoczony spójnością brzmienia oraz klarownością instrumentu zobaczyłem obciążenie cpu.szok.na 5 kanałach które wykorzystałem w halion sonic obciążenie procesora oscylowało w granicach 50 %.Ładowanie programów jest szybkie ale nie jak w hypersnic2.

Czekam na konkretne pytania-chętnie odpowiem.

system:

win7

ram 2gb

audio -- tascam fw-1884

cpu-AMD Athlon 64x2 Dual core 6000+...

...czy naprawde Halion Sonic nie jest kompatybilny z win XP?

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 11 wrz 2010, 14:41

...
...
Witam.

A zatem po otrzymaniu paczuszki z hs od razu zabrałem się za instalację - która z resztą przebiegła bez problemów.Licencja idealnie zainstalowała się na kluczu.

po odpaleniu ukazał się przepiękny widok kosmicznego instrumentu i tu pierwszy minus

Grafika jest w bardzo ciemnym kolorze oraz nieaktywne funkcje również co staje się być bardzo mało przejrzyste.

Od razu zabrałem się za przeglądanie presetów - bardzo fajnie brzmiących.

Rozczarowanie nastąpiło podczas sprawdzania perkusji-chyba tylko jeden czy dwa presety w stylu dance.Szkoda.Ale za to biblioteka lopów bardzo fanie przygotowana pod elektroniczne dacowe brzmienie.

Po zrobieniu pierwszego 8-taktowego demo zaskoczony spójnością brzmienia oraz klarownością instrumentu zobaczyłem obciążenie cpu.szok.na 5 kanałach które wykorzystałem w halion sonic obciążenie procesora oscylowało w granicach 50 %.Ładowanie programów jest szybkie ale nie jak w hypersnic2.

Czekam na konkretne pytania-chętnie odpowiem.

system:

win7

ram 2gb

audio -- tascam fw-1884

cpu-AMD Athlon 64x2 Dual core 6000+...

...czy naprawde Halion Sonic nie jest kompatybilny z win XP?
...

...no fajnie zrobili, kupilbym Halion Sonic ale jest kompatybilny tylko z vista i win 7, a mam zakupiony virtual guitarist ktory jest kompatybilny z xp...

Co radzicie?

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

ODPOWIEDZ